Άρθρο Localit 20 Φεβρουαρίου, 2024

Εκατό νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων θα εγκατασταθούν στο Ηράκλειο

Τον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των 100 νέων  υπογείων κάδων στο Ηράκλειο, στις περιοχές Μπεντεβή, Κηπούπολης, Κνωσσού, πάρκου Ερυθραίας, Άγιου Κωνσταντίνου, Μασταμπά και Ατσαλένιου.

Πρόκειται για υπόγειους κάδους χωρητικότητας ο καθένας όσο 2,5 συμβατικοί κάδοι απορριμμάτων, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, την αισθητική αναβάθμιση των σημείων αλλά και τον εξορθολογισμό των δρομολογίων των απορριμματοφόρων.

Τα σημεία τοποθέτησης, όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Γιαλιτάκης έχουν χωροθετηθεί και το επόμενο βήμα είναι,  σε συνεννόηση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, να προχωρήσει η απαιτούμενη εκσκαφή σε βάθος 2 μ. για την εγκατάστασή τους.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο εντάσσεται στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, ενώ σε δεύτερο χρόνο, η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να επαναφέρει το ζήτημα για την εγκατάσταση υπογειοποιημένων κάδων και σε περιοχές εντός των τειχών, σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Παράλληλα, προχωράει και το έργο της προμήθειας και των υπηρεσιών τηλεματικού εξοπλισμού, καθώς και της μονάδας του συστήματος ζύγισης και rfig tags για την διαχείριση και την καταγραφή των δεδομένων, ένα σύστημα ζυγιστικών μηχανών και μικρών τσιπ που αποτελούνται από ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα με μνήμη αποθήκευσης δεδομένων. Τα τσιπς θα εγκατασταθούν στους κάδους και τα οχήματα του στόλου ανταλλάσσοντας σημαντικές πληροφορίες όπως για παράδειγμα την ποσότητα των απορριμμάτων ανά κάδο. Η χρήση των rfig tags και των ζυγιστικών μηχανών στα οχήματα, θα συμβάλει στον εξορθολογισμό των δρομολογίων και της κατανομής των κάδων ανά περιοχή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου ενέκρινε κατά την συνεδρίασης της 19ης Φεβρουαρίου τον ορισμό της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής του έργου, το οποίο έχει προϋπολογισμό 1.900.000€ καιχρόνο ολοκλήρωσης 18 μήνες από την έναρξη.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 12 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων ελαίων στον Δήμο

Την ένταξη του Δήμου Κατερίνης στο δίκτυο ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων ελαίων και την εγκατάσταση  κάδων συλλογής…

Βιώσιμες Πόλεις 05 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μωβ κάδοι σε 40 σημεία του Αγρινίου

Τη δυνατότητα ανακύκλωσης ρούχων, υποδημάτων και λευκών ειδών που δεν χρησιμοποιούνται, έχουν πλέον οι κάτοικοι…

Βιώσιμες Πόλεις 04 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγρίνιο: Με νέα όψη και λειτουργικότητα περιοχές του κέντρου της πόλης

Στο Αγρίνιο, ένα κεντρικό κομμάτι  του κέντρου της πόλης, απέκτησε σύγχρονο και λειτουργικό δίκτυο κυκλοφορίας,…