Άρθρο Localit 11 Απριλίου, 2022

Εικοσιένα νέες πλατείες δημιουργούνται στον Δήμο Φυλής

Σύμβαση για τη δημιουργία 21 νέων πλατειών και στις τρεις δημοτικές κοινότητες, δηλαδή στα Άνω Λιόσια, στο Ζεφύρι και στη Χασιά, υπέγραψε ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Μάλιστα, αυτές έρχονται να προστεθούν σε 25 πλατείες, που ήδη έχουν δοθεί στο κοινό προς χρήση.

Σύμφωνα με τη μελέτη, στα επιλεγμένα σημεία θα δημιουργηθούν χώροι από σταμπωτό δάπεδο, θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED για τον κατάλληλο φωτισμό των χώρων με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας και θα πραγματοποιηθούν εργασίες πρασίνου και άρδευσης με φύτευση δένδρων και θάμνων, για τη δημιουργία χώρων φιλικών προς τους κατοίκους, ενώ θα εγκατασταθεί και ο απαραίτητος αστικός εξοπλισμός.

Προβλέπεται ακόμη, η δημιουργία ελεύθερων χώρων πρασίνου, στους οποίους θα διαμορφώνονται διακριτοί χώροι παιχνιδιού, περιοχή ανάπαυσης, διαβάσματος και επικοινωνίας των ανθρώπων της γειτονιάς. Η διαμόρφωση των νέων πλατειών θα γίνει σύμφωνα με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, καθώς και τις αρχές της προσβασιμότητας για ΑμεΑ.

«Ο στόχος μας για έναν πράσινο δήμο, με περιβαλλοντικές και ψυχαγωγικές ανάσες για τους συνδημότες κάθε ηλικίας, είναι πρωταρχικός και διαρκής», δηλώνει ο κ. Παππούς και προσθέτει: «Συνεχίζουμε χωρίς διαλείμματα τον σχεδιασμό έργων για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου Φυλής, αλλά και των επισκεπτών που φιλοδοξούμε να επιλέγουν τον τόπο μας ως προορισμό».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακύκλωση ρούχων στον Δήμο Κιλελέρ

Ξεκίνησε στο Δήμο Κιλελέρ η διαδικασία της ανακύκλωσης ρούχων σε συνεργασία με την εταιρεία East-West…

Βιώσιμες Πόλεις 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης από τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας σε 50 σημεία της πόλης

Νέο ανταποδοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης, αξιοποιεί ο Δήμος Κερατσινίου -Δραπετσώνας, θεωρώντας ότι η ανακύκλωση και η…

Βιώσιμες Πόλεις 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμμετοχή Δήμου Ιωαννιτών στο έργο «CLIMABOROUGH Building Green and Climate Neutral Innovation in Cities»

Εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Ιωαννιτών στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «CLIMABOROUGH Building Green and Climate Neutral…