Άρθρο Localit 12 Μαΐου, 2022

Ειδικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της κατάθλιψης στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Ένα ειδικό πρόγραμμα πρόληψης, αναγνώρισης και αντιμετώπισης της κατάθλιψης θα εφαρμόσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με την ΕΠΑΨΥ (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγείας) θα εφαρμόσουν δράσεις και εργαλεία, που βοηθούν στην αναγνώριση αυτού του αόρατου «εχθρού», ο οποίος στην εποχή μας βρίσκει διαρκώς νέο έδαφος και εξαπλώνεται.

Έτσι, το Σάββατο 14 Μαΐου από τις 12 έως τις 2 μετά το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της πόλης, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την πιλοτική εκκίνηση του προγράμματος EAAD-Best (European Alliance Against Depression), το οποίο μεταξύ άλλων, δίνει στον ενδιαφερόμενο τα μέσα για να μπορέσει να αναγνωρίσει την ασθένεια και ν’ ανακουφιστεί από τα συμπτώματά της. Στο πρόγραμμα εντάσσεται κι ένα διαδικτυακό εργαλείο αυτοδιαχείρισης για ασθενείς με ήπια κατάθλιψη.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναπτύχθηκε και δοκιμάστηκε στη Γερμανία και ήδη έχει εφαρμοστεί σε περισσότερες από 120 πόλεις σε 15 χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το EAAD-Best προχωρά, ακόμη, σε παρέμβαση τεσσάρων επιπέδων για την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των ενδιαφερομένων, δημιουργώντας έτσι ένα δίκτυο συνεργατών με τους επαγγελματίες της πρωτοβάθμιας και ψυχικής υγείας, με τον γενικό πληθυσμό στην κοινότητα, με άτομα-διαμεσολαβητές της κοινότητας (φαρμακοποιοί, φροντιστές, εκπαιδευτικοί, ιερείς κ.α.) και φυσικά με άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη, με ομάδες υψηλού κινδύνου και τους συγγενείς τους.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανοίγει στις 26 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού για υποβολή αιτήσεων

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού, ανοίγει την προσεχή Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με…

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία Δήμου Θεσσαλονίκης – Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης

Η αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης τέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη…

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δράμα: Παράταση υποβολής αιτήσεων για μείωση δημοτικών τελών

Έως την Παρασκευή 15 Μαρτίου, παρατείνεται στον Δήμο Δράμας, η υποβολή αιτήσεων για μείωση δημοτικών…