Άρθρο Localit 12 Μαΐου, 2022

Ειδικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της κατάθλιψης στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Ένα ειδικό πρόγραμμα πρόληψης, αναγνώρισης και αντιμετώπισης της κατάθλιψης θα εφαρμόσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με την ΕΠΑΨΥ (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγείας) θα εφαρμόσουν δράσεις και εργαλεία, που βοηθούν στην αναγνώριση αυτού του αόρατου «εχθρού», ο οποίος στην εποχή μας βρίσκει διαρκώς νέο έδαφος και εξαπλώνεται.

Έτσι, το Σάββατο 14 Μαΐου από τις 12 έως τις 2 μετά το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της πόλης, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την πιλοτική εκκίνηση του προγράμματος EAAD-Best (European Alliance Against Depression), το οποίο μεταξύ άλλων, δίνει στον ενδιαφερόμενο τα μέσα για να μπορέσει να αναγνωρίσει την ασθένεια και ν’ ανακουφιστεί από τα συμπτώματά της. Στο πρόγραμμα εντάσσεται κι ένα διαδικτυακό εργαλείο αυτοδιαχείρισης για ασθενείς με ήπια κατάθλιψη.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναπτύχθηκε και δοκιμάστηκε στη Γερμανία και ήδη έχει εφαρμοστεί σε περισσότερες από 120 πόλεις σε 15 χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το EAAD-Best προχωρά, ακόμη, σε παρέμβαση τεσσάρων επιπέδων για την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των ενδιαφερομένων, δημιουργώντας έτσι ένα δίκτυο συνεργατών με τους επαγγελματίες της πρωτοβάθμιας και ψυχικής υγείας, με τον γενικό πληθυσμό στην κοινότητα, με άτομα-διαμεσολαβητές της κοινότητας (φαρμακοποιοί, φροντιστές, εκπαιδευτικοί, ιερείς κ.α.) και φυσικά με άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη, με ομάδες υψηλού κινδύνου και τους συγγενείς τους.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μισό εκατομμύριο γερμανικά μπαλκόνια διαθέτουν ηλιακούς συλλέκτες παραγωγής ρεύματος

Υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε ένα χρόνο τα γερμανικά μπαλκόνια που διαθέτουν ηλιακών συλλεκτών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας,…

Ενδιαφέρουν 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα μέλη από όλη την Ελλάδα στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες

Οχτώ επιπλέον δήμοι εντάχθηκαν στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες. Πρόκειται για τους δήμους Αγιάς, Αμυνταίου,…

Ενδιαφέρουν 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας ο Καλαματιανός χορός και το Δρώμενο Ευετηρίας της Νέδουσας

Ο Καλαματιανός Χορός και το Καρναβάλι Καθαράς Δευτέρας στη Νέδουσα Ταΰγετου (Δρώμενο Ευετηρίας) συγκαταλέγονται στις…