Άρθρο Localit 09 Ιουνίου, 2015

Ειδική ομάδα θα ελέγχει τον τρόπο επένδυσης και διαχείρισης ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη συνοχή

euro_komision_4Αυστηρότερες προϋποθέσεις σε σχέση με τις διαδικασίες και τους τρόπους διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων που αφορούν στη συνοχή  θεσμοθετεί η Ευρώπη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων κατά την περίοδο 2014-2020, θα είναι πάνω από 351 δισ. ευρώ διαθέσιμα στα κράτη μέλη της ΕΕ, τις περιφέρειες και τις πόλεις στο πλαίσιο της πολιτικής για τη συνοχή (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Ταμείο Συνοχής).

Η Επιτροπή θεωρεί ότι είναι «επιτακτική ανάγκη να γίνεται ορθή επένδυση και διαχείριση των χρημάτων αυτών, καθώς οι αδυναμίες των εθνικών, περιφερειακών και τοπικών διοικήσεων μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την επιτυχία αυτών των προγραμμάτων».

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για την καλύτερη εφαρμογή της πολιτικής για τη συνοχή ελήφθησαν αποφάσεις σε τέσσερα επίπεδα:

1.Συστήνεται μια «Ειδική ομάδα για την καλύτερη υλοποίηση», μέσω εξατομικευμένων ομάδων δράσης, υποστηρίζει τις εθνικές και περιφερειακές διοικήσεις, ώστε να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τις υπόλοιπες επενδύσεις από την περίοδο προγραμματισμού 2007-2013.

2. Ενθάρρυνση της ανάπτυξης διοικητικής ικανότητας στα κράτη μέλη και τις περιφέρειες για τα προγράμματα της περιόδου 2014-2020, μέσω της δεύτερης φάσης της ειδικής ομάδας.

3. Η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Corina Creţu, προτίθεται να εξετάσει τον λόγο για τον οποίο υστερούν οι περιφέρειες με χαμηλό επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης ή οι περιφέρειες που αντιμετωπίζουν αρνητική ανάπτυξη του ΑΕΠ επί πολλά έτη

4. Η Επιτροπή συστήνει ομάδα εμπειρογνωμόνων για την ανεξάρτητη εκτίμηση της υιοθέτησης της απλούστευσης από τα κράτη μέλη και τον εντοπισμό περαιτέρω δυνατοτήτων απλούστευσης των κανόνων.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…