Άρθρο Localit 24 Οκτωβρίου, 2022

Ειδική μελέτη και σχεδιασμός για το πόσιμο νερό στο σύνολο του Δήμου Τρικκαίων από την ΔΕΥΑΤ

Το πόσιμο νερό για την πόλη των Τρικάλων και όλα τα χωριά του Δήμου,  επιδιώκει να εξασφαλίσει η ΔΕΥΑΤ για τα επόμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, εκπονεί μελέτη με τον γενικό τίτλο «Σύνταξη Γενικού Σχεδίου Ύδρευσης Δήμου Τρικκαίων (Masterplan)».

Πρόκειται για μια μελέτη που καταγράφει «αποδοτικούς και βιώσιμους τρόπους και μεθοδολογίες διαχείρισης του υδροδοτικού συστήματος του Δήμου Τρικκαίων». Κύριοι στόχοι της είναι, η ποσοτικά αξιόπιστη, ποιοτικά και περιβαλλοντικά ασφαλή, και οικονομικά πρόσφορη κάλυψη της ζήτησης υδρευτικού νερού στην περιοχή αρμοδιότητας της ΔΕΥΑ Τρικάλων.

Η παρουσίαση του πρώτου τμήματος της μελέτης έγινε στα γραφεία της δημοτικής επιχείρησης, στον πρόεδρο Άκη Αναστασίου και στη διεύθυνση της ΔΕΥΑΤ, από τον εκπρόσωπο της μελετητικής ομάδας, πολιτικό μηχανικό  Παναγιώτη Μαρκαντωνάτο, και τον γεωλόγο  Ελευθέριο Ζερβό.

Αναφερόμενος στη σημασία της μελέτης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Α. Αναστασίου, σημείωσε ότι, «θα μας δώσει όλα τα στοιχεία που χρειαζόμαστε, προκειμένου να συνεχίσουμε έργα, να οργανωθούμε για περισσότερα έργα, να δώσουμε λύσεις όπου χρειάζεται, για να έχουν όλοι οι δημότες επαρκές και καθαρό νερό, τα επόμενα χρόνια».

Το πρώτο στάδιο της μελέτης περιλαμβάνει την αναλυτική καταγραφή και περιγραφή όλων των υδροληπτικών έργων της ΔΕΥΑΤ, στοιχεία καταμετρήσεων ποσότητας και ποιότητας του νερού ύδρευσης και εκτίμηση των μελλοντικών αναγκών σε νερό, καθώς και των περιοχών εκείνων που κρίνονται καταλληλότερες για εύρεση υπόγειου νερού που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση μέσω υδρογεωλογικής έρευνας.

Στο επόμενο στάδιο η μελέτη θα περιλαμβάνει προτάσεις και λύσεις των προβλημάτων υδροδότησης των οικισμών του Δήμου, προκαταρκτικές μελέτες και εκτίμηση του κόστους κατασκευής των προτεινόμενων έργων και των δαπανών λειτουργίας τους.

Στο τελευταίο στάδιο θα γίνει οικονομική ανάλυση κοστολόγησης της παροχής υπηρεσιών νερού ύδρευσης στηριζόμενη στην αρχή ανάκτησης κόστους ύδατος και φυσικών πόρων και στις κατευθύνσεις της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων.

Η μελέτη θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2023.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πετρούπολη: Από το φθινόπωρο ξεκινάει η χωριστή διαλογή βιοαποβλήτων στον Δήμο

Από το ερχόμενο φθινόπωρο, ο Δήμος Πετρούπολης θα τοποθετήσει καφέ κάδους, ώστε να ξεκινήσει η…

Βιώσιμες Πόλεις 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τεχνολογία led σε ακόμη 1696 σώματα οδοφωτισμού στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Νέο έργο αντικατάστασης ηλεκτροφωτισμού με τεχνολογία led ξεκινά στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, μετά την υπογραφή …

Βιώσιμες Πόλεις 18 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αιγάλεω: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι καφέ κάδοι στον Δήμο 

Στην εγκατάσταση και λειτουργία καφέ κάδων για τη συλλογή οργανικών απορριμμάτων προχώρησε ο Δήμος Αιγάλεω,…