Άρθρο Localit 24 Οκτωβρίου, 2022

Ειδική μελέτη και σχεδιασμός για το πόσιμο νερό στο σύνολο του Δήμου Τρικκαίων από την ΔΕΥΑΤ

Το πόσιμο νερό για την πόλη των Τρικάλων και όλα τα χωριά του Δήμου,  επιδιώκει να εξασφαλίσει η ΔΕΥΑΤ για τα επόμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, εκπονεί μελέτη με τον γενικό τίτλο «Σύνταξη Γενικού Σχεδίου Ύδρευσης Δήμου Τρικκαίων (Masterplan)».

Πρόκειται για μια μελέτη που καταγράφει «αποδοτικούς και βιώσιμους τρόπους και μεθοδολογίες διαχείρισης του υδροδοτικού συστήματος του Δήμου Τρικκαίων». Κύριοι στόχοι της είναι, η ποσοτικά αξιόπιστη, ποιοτικά και περιβαλλοντικά ασφαλή, και οικονομικά πρόσφορη κάλυψη της ζήτησης υδρευτικού νερού στην περιοχή αρμοδιότητας της ΔΕΥΑ Τρικάλων.

Η παρουσίαση του πρώτου τμήματος της μελέτης έγινε στα γραφεία της δημοτικής επιχείρησης, στον πρόεδρο Άκη Αναστασίου και στη διεύθυνση της ΔΕΥΑΤ, από τον εκπρόσωπο της μελετητικής ομάδας, πολιτικό μηχανικό  Παναγιώτη Μαρκαντωνάτο, και τον γεωλόγο  Ελευθέριο Ζερβό.

Αναφερόμενος στη σημασία της μελέτης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Α. Αναστασίου, σημείωσε ότι, «θα μας δώσει όλα τα στοιχεία που χρειαζόμαστε, προκειμένου να συνεχίσουμε έργα, να οργανωθούμε για περισσότερα έργα, να δώσουμε λύσεις όπου χρειάζεται, για να έχουν όλοι οι δημότες επαρκές και καθαρό νερό, τα επόμενα χρόνια».

Το πρώτο στάδιο της μελέτης περιλαμβάνει την αναλυτική καταγραφή και περιγραφή όλων των υδροληπτικών έργων της ΔΕΥΑΤ, στοιχεία καταμετρήσεων ποσότητας και ποιότητας του νερού ύδρευσης και εκτίμηση των μελλοντικών αναγκών σε νερό, καθώς και των περιοχών εκείνων που κρίνονται καταλληλότερες για εύρεση υπόγειου νερού που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση μέσω υδρογεωλογικής έρευνας.

Στο επόμενο στάδιο η μελέτη θα περιλαμβάνει προτάσεις και λύσεις των προβλημάτων υδροδότησης των οικισμών του Δήμου, προκαταρκτικές μελέτες και εκτίμηση του κόστους κατασκευής των προτεινόμενων έργων και των δαπανών λειτουργίας τους.

Στο τελευταίο στάδιο θα γίνει οικονομική ανάλυση κοστολόγησης της παροχής υπηρεσιών νερού ύδρευσης στηριζόμενη στην αρχή ανάκτησης κόστους ύδατος και φυσικών πόρων και στις κατευθύνσεις της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων.

Η μελέτη θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2023.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 03 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
O Δήμος Π. Φαλήρου στις «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις» του European Green Deal

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου εντάσσεται από σήμερα (3/2) στις «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις»,…

Βιώσιμες Πόλεις 03 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μέλος της ευρωπαϊκής Αποστολής για τις «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις» ο Δήμος Η.Π.Νάουσας

Μνημόνιο Συνεργασίας για την Ευρωπαϊκή Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις μέχρι το 2030», υπέγραψε σήμερα …

Βιώσιμες Πόλεις 03 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακατασκευάζονται  πλήρως 12 γέφυρες στα Τρίκαλα

Την ανακατασκευή των γεφυρών των Τρικάλων, και την εκ νέου κατασκευή της γέφυρας Μαρούγγαινας, υλοποιεί…