Άρθρο Localit 11 Ιουνίου, 2021

Ειδική άδεια εμβολιασμού ζητούν οι εργαζόμενοι στους δήμους

Την χορήγηση ειδικής άδειας εμβολιασμού, επιπλέον των δικαιούμενων ημερών αναρρωτικής άδειας, για όλους τους εργαζόμενους των ΟΤΑ,  ανεξάρτητου σχέσης εργασίας  και μάλιστα με αναδρομική ισχύ ζητά η ΠΟΕ-ΟΤΑ με επιστολή της στον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Συγκεκριμένα στην επιστολή της η ΠΟΕ ΟΤΑ αναφέρει:
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19) και της στήριξης της κοινωνίας.
Αίτημα μας εδώ και πολλούς μήνες αποτέλεσε ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. όλης τη χώρας με σειρά προτεραιότητας ανάλογα το βαθμό κινδύνου (Βοήθεια στο Σπίτι, Παιδικοί Σταθμοί, Καθαριότητα, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Κ.Ε.Π., υπηρεσίες κοινού, Τεχνικά Συνεργεία κ.λπ.). Δυστυχώς το αίτημα μας δεν βρήκε ανταπόκριση.
Παρά ταύτα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με αίσθημα ευθύνης ανταποκρίνονται μαζικά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. Δυστυχώς όμως και πάλι το κράτος δεν έχει λάβει καμιά πρόβλεψη άδειας των υπαλλήλων προκειμένου να προσέλθουν στο εμβολιαστικό ραντεβού.
Ενώ λοιπόν υπάρχουν διαρκή καλέσματα για το μαζικό εμβολιασμό δεν υπάρχουν μέτρα διευκόλυνσης. Τουναντίον ένας εργαζόμενος Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.) των Ο.Τ.Α. θα υποχρεωθεί να πάρει άδεια ιατρού και να χάσει το 50% του ημερομισθίου του. Σε περίπτωση δε που αντιμετωπίσει τις γνωστές απλές παρενέργειες του εμβολίου (πυρετό, κόπωση, κ.λπ.) και δεν προσέλθει μια ή δύο μέρες στην εργασία του θα χάσει στο τέλος ένα με ενάμιση ημερομίσθιο.

Κύριε Υπουργέ,
Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών και μάλιστα με αναδρομική ισχύ που να προβλέπει την χορήγηση ειδικής άδειας εμβολιασμού (επιπλέον των δικαιούμενων ημερών αναρρωτικής άδειας), για όλους τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. ανεξάρτητου σχέσης εργασίας:

  1. Για τις ημέρες του εμβολιαστικού ραντεβού.
  2. Για τυχόν απουσία λόγω διαπιστωμένων παρενεργειών κατόπιν του εμβολιασμού και χωρίς περικοπής ποσοστού του ημερομισθίου στους υπαλλήλους Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.).

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος Νίκος Τράκας Ο Γεν. Γραμματέας Βασίλης Πετρόπουλος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 22 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την ενίσχυση 70 νέων επενδυτικών σχεδίων, συνολικού κόστους 65,8 εκ. ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης

Ο  περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε σήμερα αποφάσεις έγκρισης ενισχύσεων για την υλοποίηση νέων επενδυτικών…

Με μια ματιά 16 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πλατανιά: Έργα ανάπλασης συγχρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο

Την ένταξη και συγχρηματοδότηση, από το «Πράσινο Ταμείο» και ίδιους πόρους, του έργου «Αναπλάσεις κοινόχρηστων…

Με μια ματιά 16 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού: Ραντεβού στο Κηποθέατρο Παπάγου στις 24 Ιουνίου

Πιστό στο ραντεβού του εδώ και 27 χρόνια, ξεκινά και αυτό το καλοκαίρι το Φεστιβάλ…