Άρθρο Localit 30 Σεπτεμβρίου, 2021

Εγκύκλιος ΥΠΕΣ για τον υποχρεωτικό διαγνωστικό έλεγχο των δημοσίων υπαλλήλων

Εγκύκλιο σχετικά με τα μέτρα  πρόληψης, προστασίας και περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού στο δημόσιο τομέα εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών σε εφαρμογή της νέας σχετικής ΚΥΑ που αφορά το διάστημα 27 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο τίθεται σε ισχύ το υποχρεωτικό μέτρο του διαγνωστικού ελέγχου σε υπαλλήλους του δημοσίου που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες και οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας τους.

Ειδικότερα σύμφωνα με την εγκύκλιο είναι υποχρεωτική η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες υπό την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 10 αντιστοίχως, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001 (Α’ 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δική τους δαπάνη σύμφωνα με την αριθ. Δ1α/ΓΠ. Οικ.55570/12-9- 2021 (Β’ 4207) Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Εγκύκλιος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Εσωτερικών 23 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναι του ΥΠΕΣ στην τοποθέτηση πτυχιούχων οικονομικών σπουδών σε θέση ευθύνης στο Δημόσιο

Τη συμφωνία του με την πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για την τοποθέτηση πτυχιούχων οικονομικών…

Υπουργείο Εσωτερικών 23 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΣ: Επιμορφωτικό πρόγραμμα υπαλλήλων για διαχείριση της εφαρμογής Απογραφή – Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού από το ΙΝ.ΕΠ.

Επιμορφωτικό πρόγραμμα, διάρκειας 42 ωρών, με τίτλο «Διαχείριση της ηλεκτρονικής εφαρμογής Απογραφή – Μητρώο Ανθρωπίνου…

Υπουργείο Εσωτερικών 22 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλλαγές στη χορήγηση αδειών σε δημόσιους υπαλλήλους

Διευκρινίσεις αναφορικά με τη χορήγηση αδειών  σε υπαλλήλους του Δημοσίου παρέχονται με εγκύκλιο του υπουργείου…