Άρθρο Localit 17 Ιανουαρίου, 2015

Εγκρίθηκε η επανάχρηση του παλαιού Μουσείου της Ακρόπολης

palaio mousio akropolisΕγκρίθηκε από τη Διεύθυνση Μουσείων του υπουργείου Πολιτισμού η πρόταση για την επανάχρηση του παλαιού Μουσείου της Ακρόπολης, που παραμένει κενό από το 2009.

Σύμφωνα με την πρόταση προβλέπεται να ανανεωθεί το εσωτερικό του κτιρίου και να μετατραπεί σε χώρο μοντέρνο και επισκέψιμο, όπου θα φυλάσσονται οι επιγραφές που καταστρέφονται εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες, διάσπαρτα αρχιτεκτονικά μέλη των μνημείων, όπως επίσης και εργαστήριο συντήρησης, ορατό στους επισκέπτες. Ακόμα, θα εκτίθεται υλικό από το ιστορικό των αναστηλώσεων.

Το κέλυφος του κτιρίου που βρίσκεται στον Ιερό Βράχο από το 1874, και με τη σημερινή του μορφή από το 1964 σε σχέδιο Πάτροκλου Καραντινού, θα παραμείνει ως έχει.

Το κτήριο είναι πέτρινο, έχει έκταση 800 τ.μ. και περιλαμβάνει 11 αίθουσες. Τα πρώτα ευρήματα που στέγασε ήταν τα διάσπαρτα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Κατά τις εκσκαφές για τη θεμελίωση του Μουσείου αποκαλύφθηκαν τμήματα του μυκηναϊκού τείχους της Ακρόπολης, τα οποία διατηρήθηκαν στο υπόγειο του Μουσείου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 16 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ανάφης: Επιστολή προς το Υπ. Ναυτιλίας για την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των θερινών ακτοπλοϊκών δρομολογίων

Την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία τους για την καθυστέρηση στην έγκαιρη ανακοίνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων…

Ρεπορτάζ 16 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενημέρωση ΚΕΔΕ για το καθεστώς εκλογιμότητας των ενστόλων στις δημοτικές εκλογές

Νομική αποσαφήνιση για την εκλογιμότητα ενστόλων – Ρύθμιση στον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης Κατά την συνεδρίαση…

Ρεπορτάζ 15 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το e-Kouros στους Δήμους: Νέα ψηφιακή εποχή για τον σχεδιασμό αθλητικής πολιτικής

Η ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Αθλητισμού ενώνουν δυνάμεις για σύγχρονη αθλητική πολιτική στους Δήμους μέσω…