Άρθρο Localit 23 Ιουνίου, 2022

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των μελετών του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου  του Δήμου Νέας Ιωνίας

Στην «πρώτη ταχύτητα» Δήμων για την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) εντάχθηκε ο Δήμος Νέας Ιωνίας, εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότησή του συνόλου των απαιτούμενων μελετών, μέσω του ΠΔΕ του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΦΕΚ 6046/Β/20-12-2021), όπως ενημερώνει.

Ο Δήμος,  στο σύνολό του, αποκτά τη δυνατότητα επίλυσης χρόνιων προβλημάτων του πολεοδομικού του σχεδιασμού με τον αναπροσδιορισμό κρίσιμων χωρικών παρεμβάσεων που συνδέονται με την ορθολογική οργάνωση της πόλης μας, με όρους βιωσιμότητας και ποιότητας ζωής.

“Ο καθορισμός των ορίων των εμπορικών χρήσεων, ο προσδιορισμός των κοινόχρηστων χώρων, η αναβάθμιση της γειτονιάς και της κατοικίας μας, καθίστανται αναγκαίες προϋποθέσεις μιας πόλης που έχει «μεγαλώσει» και ξεπεράσει τον πολεοδομικό σχεδιασμό του χθες και αναγκαία πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες του σήμερα”, επισημαίνει σε σχετική  ανακοίνωσή του.

«Είναι μεγάλη κατάκτηση για τον Δήμο μας η ένταξη μας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την χρηματοδότηση του Τοπικού Πολεοδομικού μας Σχεδίου, που αφορά επί της ουσίας τον επανασχεδιασμό της πόλης μας. Η εκπόνηση των σχετικών μελετών θα αντιμετωπίσουν σειρά κρίσιμων χωρικών προβλημάτων του Πολεοδομικού μας Σχεδιασμού και θα καθορίσουν τη στρατηγική του Δήμου μας για τις επόμενες δεκαετίες, σε θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος, τις χρήσεις γης, την αστική κινητικότητα και εν τέλει με το πόσο βιώσιμη θα είναι η πόλη μας στο μέλλον. Είναι στο χέρι μας πλέον να επανακαθορίσουμε τους όρους της ζωής μας και να προγραμματίσουμε έργα και προγράμματα αστικών αναπλάσεων και περιβαλλοντικής προστασίας που θα οδηγήσουν τη Νέα Ιωνία μας σε μια νέα εποχή, που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από μια σύγχρονη και λειτουργική πόλη», δήλωσε η δήμαρχος της πόλης Δέσποινα Θωμαΐδου .

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 02 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Βύρωνα: Τελεσίδικα δασική η διεκδικούμενη περιοχή στο Λόφο Κοπανά

Σημαντική εξέλιξη στον αγώνα για το δημόσιο χαρακτήρα των Θεάτρων Βράχων Στο κενό έπεσαν οι…

Ενδιαφέρουν 02 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιωάννινα: Σύμβαση 2,1 εκατομμυρίων για παρεμβάσεις στα σχολεία

Τη σύμβαση για την επισκευή σχολικών κτηρίων και αύλειων χώρων υπέγραψε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης…

Ενδιαφέρουν 02 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση για δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας στην Κέρκυρα

Η δημιουργία Κέντρων Καινοτομίας με έδρα την Κέρκυρα για την α’θμια και β’θμια εκπαίδευση της…