Άρθρο Localit 22 Ιουνίου, 2022

Εγκαίνια Ανοιχτού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας: Υπεραιωνόβιες ελιές στο Δήμο Αγ. Βαρβάρας

Εκδήλωση για να γιορτάσει την υιοθεσία και  μεταφύτευση,  στην πόλη,  ιστορικών  υπεραιωνόβιων ελιών από την περιοχή της Πελοποννήσου, ένα αληθινό Ανοιχτό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, διοργανώνει ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, σήμερα Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί επί της Ελευθερίου Βενιζέλου,  στο σημείο όπου φυτεύτηκαν τα μεγαλόπρεπα δέντρα βρίσκοντας νέο σπίτι στα χώματα της πόλης για να συνεχίσουν να καρποφορούν.

Πρόκειται για μοναδικές πανέμορφες ελιές  πολλών τόνων οι οποίες στολίζουν την Αγία Βαρβάρα, στην είσοδό της και η αγορά τους χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο.

Τα δένδρα μεταφέρθηκαν από την ΕΡΓΟΣΕ  η οποία κάνοντας κατασκευαστικά έργα για το δίκτυό της, στις περιοχές όπου αυτές ζουν ανά τους αιώνες, δεν τις καταστρέφει αλλά τις απομακρύνει έτοιμες προς  μεταφύτευση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…