Άρθρο Localit 22 Ιουνίου, 2022

Εγκαίνια Ανοιχτού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας: Υπεραιωνόβιες ελιές στο Δήμο Αγ. Βαρβάρας

Εκδήλωση για να γιορτάσει την υιοθεσία και  μεταφύτευση,  στην πόλη,  ιστορικών  υπεραιωνόβιων ελιών από την περιοχή της Πελοποννήσου, ένα αληθινό Ανοιχτό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, διοργανώνει ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, σήμερα Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί επί της Ελευθερίου Βενιζέλου,  στο σημείο όπου φυτεύτηκαν τα μεγαλόπρεπα δέντρα βρίσκοντας νέο σπίτι στα χώματα της πόλης για να συνεχίσουν να καρποφορούν.

Πρόκειται για μοναδικές πανέμορφες ελιές  πολλών τόνων οι οποίες στολίζουν την Αγία Βαρβάρα, στην είσοδό της και η αγορά τους χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο.

Τα δένδρα μεταφέρθηκαν από την ΕΡΓΟΣΕ  η οποία κάνοντας κατασκευαστικά έργα για το δίκτυό της, στις περιοχές όπου αυτές ζουν ανά τους αιώνες, δεν τις καταστρέφει αλλά τις απομακρύνει έτοιμες προς  μεταφύτευση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…