Άρθρο Localit 31 Αυγούστου, 2022

Ευθανασία για το κακοποιημένο γαϊδουράκι στο Γραμμένο Ζίτσας

Τρεις ημέρες μετά την κακοποίηση γράφτηκε ο επίλογος για το γαϊδουράκι στο Γραμμένο Ζίτσας.

Το ζώο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το γαϊδουράκι υποβλήθηκε τελικά σε ευθανασία, αργά το βράδυ της Τρίτης, έπειτα από σχετική απόφαση εξειδικευμένου κτηνιατρικού κλιμακίου που εξέτασε το ζώο.

Συγκεκριμένα και οι δύο κτηνίατροι που εξέτασαν το γαϊδουράκι έκριναν ότι τα τραύματα που έφερε, ήταν πολύ σοβαρά και καθιστούσαν αδύνατη ακόμη και την μεταφορά του σε κλινική. Το άτυχο ζώο παρουσίαζε συμπτώματα υποθερμίας και ήταν αδύνατη η μεταφορά του σε ιδιωτική κτηνιατρική κλινική για την θεραπεία του. Η ευθανασία επιλέχθηκε ως λύση για την ανακούφιση του πόνου δεδομένου της μη αναστρέψιμης πορείας της υγείας του.

Η τραγική υπόθεση κακοποίησης του ζώου ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ο ιδιοκτήτης του και αντιδήμαρχος δήμου Ζίτσας, εθεάθη από κατοίκους του Γραμμένου να το σέρνει με το αγροτικό του αυτοκίνητο.

Το μεσημέρι της Κυριακής ακολούθησε η σύλληψή του από την Αστυνομία, τη Δευτέρα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος ενώ παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο.

Κατά τη διάρκεια αυτών των εξελίξεων της υπόθεσης υπήρξε παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη για πειθαρχική διερεύνηση και παύση από το καθήκοντά του αντιδημάρχου, κάτι που ακολούθησε με απόφαση του δημάρχου Ζίτσας.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλλική Σκάλα Λαυρίου: Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η αποκατάσταση

Εξασφαλίστηκε Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Γαλλικής Σκάλας Μεταλλείων Λαυρίου – Σημαντικό βήμα ανάδειξης της…