Άρθρο Localit 26 Σεπτεμβρίου, 2022

Έδεσσα: Ενοποίηση τουριστικού-ιστορικού με εμπορικό κέντρο της πόλης

Στην Έδεσσα, συνεχίζεται  από τον Δήμο, με ικανοποιητικούς ρυθμούς το μεγάλο έργο ενοποίησης του τουριστικού – ιστορικού με το εμπορικό κέντρο της πόλης.

“Το έργο, που ξεκίνησε με εργασίες ανάπλασης της πλατείας 25ης Μαρτίου, συνεχίζεται με την κατεδάφιση του τοίχου του γηπέδου, που διαχωρίζει αισθητικά και λειτουργικά το κέντρο της πόλης με την περιοχή Καταρρακτών – Μύλων – Βαροσίου. Με τον τρόπο αυτό θα απελευθερωθεί ο χώρος, προκειμένου να ακολουθήσει η ανάπλαση όχι μόνο του ανεκμετάλλευτου μέχρι τώρα χώρου που βρισκόταν «εντός των τειχών» του γηπέδου, αλλά και η οδός Περδίκα με το ποταμάκι”, όπως επισημαίνει ο Δήμος .

“Η κατεδάφιση του τοίχου του γηπέδου είναι μία ιστορική στιγμή για την πόλη μας. Χιλιάδες συναισθήματα πλημμυρίζουν όλους τους Εδεσσαίους, ειδικά εμάς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο και τον Εδεσσαϊκό και έχουμε ζήσει έντονες στιγμές στο Δημοτικό Στάδιο Έδεσσας «Φόρης Γεντζής», δήλωσε ο δήμαρχος Δ. Γιάννου, εκφράζοντας συναίσθημα “χαρμολύπης”,  λύπης τόσο λόγω της νοσταλγίας για όλες τις όμορφες αθλητικές και ανθρώπινες στιγμές με τις οποίες συνδέθηκε αυτό το γήπεδο , αλλά και χαράς από την ελπίδα για το καλύτερο.

“Έχουμε συμφωνήσει όλοι ότι η απομάκρυνση του γηπέδου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να συνδεθεί λειτουργικά η περιοχή των Καταρρακτών – Μύλων – Βαροσίου με το κέντρο της Έδεσσας, προκειμένου η αγορά της πόλης να μεγιστοποιήσει τα οφέλη από την τουριστική κίνηση. Ουσιαστικά, υλοποιείται ένα όνειρο δεκαετιών για την πόλη”, πρόσθεσε ο δήμαρχος προσθέτοντας ότι η απομάκρυνση θα γίνει σταδιακά.

“Το έργο που υλοποιείται θα αφήσει ανέπαφους τους αγωνιστικούς χώρους ποδοσφαίρου και στίβου, όπως και την σκεπαστή κερκίδα του γηπέδου, που θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Οι παρεμβάσεις διαμόρφωσης θα γίνουν σε όλους τους υπόλοιπους χώρους του συγκροτήματος με όμορφες διαδρομές, χώρους ξεκούρασης και άθλησης, χώρους στάθμευσης ιδιωτικών οχημάτων και στάσης λεωφορείων.

Παράλληλα, κατασκευάζουμε το νέο γήπεδο. Τοποθετείται ο χλοοτάπητας για το ποδόσφαιρο και το ταρτάν του στίβου. Ακόμη και ο πιο δύσπιστος έχει καταλάβει ότι δημιουργούμε μία σημαντική αθλητική υποδομή και μάλιστα σε ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ενδεχομένως, ο Δήμος Έδεσσας να είναι ο μόνος δήμος της χώρας που κατασκευάζει γήπεδο τέτοιου μεγέθους αυτή την περίοδο, όμως για μένα είναι ένα προσωπικό στοίχημα, που πηγάζει από την αγάπη μου για την πόλη μας, τον αθλητισμό και τη νεολαία!”, ανέφερε ο κ. Γιάννου και κατέληξε  τονίζοντας ότι: ” Με το έργο ενοποίησης του τουριστικού – ιστορικού κέντρου με το εμπορικό κέντρο της Έδεσσας αλλάζει η μορφή της πόλης. Η συναισθηματική ένταση, που νοιώθουμε όταν βλέπουμε να απομακρύνεται ένα τμήμα του παρελθόντος της πόλης, καλύπτεται από τη βεβαιότητα ότι αυτό γίνεται για το καλό της Έδεσσας και των Εδεσσαίων και θα δώσει νέα αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο!”.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ξεκινά το «Εξοικονομώ-Σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης»

Εντός των επόμενων μηνών προχωρά η κυβέρνηση στην υπουργική απόφαση προκήρυξης της δράσης «Εξοικονομώ-Σύνδεση με…

Ενδιαφέρουν 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συγκέντρωση Πασχαλινών δώρων σε Ελληνικό-Αργυρούπολη

Με σύνθημα «Μπες και φέτος στο ρόλο σου! Γίνε Νονός» το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και…

Ενδιαφέρουν 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συναντήσεις με τις δημοτικές αρχές του Κινήματος Διάσωσης και Επαναλειτουργίας του Σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου

Σειρά επαφών με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιεί το Κίνημα Διάσωσης και Επαναλειτουργίας  του Σιδηροδρόμου…