Άρθρο Localit 20 Σεπτεμβρίου, 2022

Έδεσσα: Έδεσσα: Δύο εμβληματικά κτίρια στον παλαιό Αγ. Αθανάσιο, μετασχηματίζονται σε κέντρα προβολής πολιτισμικής κληρονομιάς

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο αποκατάστασης δύο εμβληματικών κτιρίων για τον παλιό Άγιο Αθανάσιο, με τίτλο «Αποκατάσταση και επανάχρηση κτιρίων πρώην ΚΕΦΟ και Κοινοτικού Καταστήματος παλαιού Αγίου Αθανασίου», όπως ενημερώνει ο Δήμος Έδεσσας.

Το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020 προσέγγιση CLLD LEADER” με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και προϋπολογισμό 590.000€.

Το πρώην ΚΕΦΟ είναι ένα εντυπωσιακό διώροφο πετρόχτιστο κτίριο που δεσπόζει στην πλατεία του παραδοσιακού οικισμού, ενώ δίπλα του βρίσκεται το επίσης πετρόχτιστο κτίριο που στέγαζε την παλιά Κοινότητα.

«Η επανάχρηση των συγκεκριμένων παλαιών κτιρίων αποτελεί μία σημαντική παρέμβαση για τη σωστή αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Έδεσσας, έτσι ώστε να μετατραπούν σε χώρους υποδοχής κοινού και να αποτελέσουν ενεργά στοιχεία της αναπτυξιακής προσπάθειας που γίνεται στον τομέα του τουρισμού», επισημαίνει ο Δήμος Έδεσσας, προσθέτοντας ότι, ουσιαστικά, δημιουργείται ένα σύμπλεγμα κτιρίων στην πλατεία του παραδοσιακού οικισμού, που θα λειτουργήσει με ενιαίο τρόπο παρέχοντας υπηρεσίες στους πολυάριθμους επισκέπτες του οικισμού και προβάλλοντας της πολιτισμική μας κληρονομιά.

 «Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλει αποφασιστικά στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος του παλιού Αγίου Αθανασίου και του Δήμου Έδεσσας γενικότερα. Συνδυάζεται και λειτουργεί συμπληρωματικά με τις βελτιώσεις που έχουμε πραγματοποιήσει στην υποδομή του παραδοσιακού οικισμού, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, όπως για παράδειγμα η αναβάθμιση του αεροδρομίου, όπως επίσης με τις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις μας», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 22 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλεξάνδρεια: Στην ανάπλαση της πλατείας ΟΣΕ της πόλης προχωρά ο Δήμος

Στην ανάπλαση της πλατείας ΟΣΕ της Αλεξάνδρειας προχωρά ο Δήμος, μετά και την υπογραφή της…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκσυγχρονίζεται το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Αγρινίου

Σε εξέλιξη είναι στον Δήμο Αγρινίου, το  έργο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του δικτύου ηλεκτροφωτισμού μέσω…

Βιώσιμες Πόλεις 21 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ράμπες και χώροι υγιεινής για ΑμεΑ σε 30 σχολικές μονάδες του Δήμου Χαλκιδέων

Τη σύμβαση για το έργο κατασκευής χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε…