Άρθρο Localit 26 Απριλίου, 2021

Δύο σταθμοί επισκευής ποδηλάτων εγκαταστάθηκαν στην Καρδίτσα

Δυο σταθμούς επισκευής ποδηλάτων εγκατέστησε στην Καρδίτσα ο Δήμος της πόλης.

Οι  σταθμοί θα καλύψουν ένα μέρος των αναγκών μικροεπισκευής των ποδηλάτων των δημοτών και των επισκεπτών με ποδήλατο, όλες τις ημέρες και ώρες.

Με την εγκατάστασή του ο Δήμος Καρδίτσας αποσκοπεί στην προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης ή αναψυχής, το οποίο συμβάλλει στη μείωση της κυκλοφορίας, του μποτιλιαρίσματος και κατά συνέπεια των ρύπων και του θορύβου εντός της πόλης, στην περιβαλλοντολογική ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενίσχυση του ποδηλατικού τουρισμού. Το ποδήλατο είναι φιλικό στο περιβάλλον γιατί δεν έχει εκπομπές ρύπων.

«Οι σταθμοί που τοποθετήθηκαν είναι μεν πρακτικοί και χρήσιμοι, αλλά και δημιουργούν εικόνα για το ποδήλατο και εκφράζουν την στήριξη του Δήμου Καρδίτσας προς τη βιώσιμη κινητικότητα», τονίζει σχετικά ο Δήμος.

Πιο συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε ένας σταθμός στην πλατεία Ν. Πλαστήρα, απέναντι από τον σταθμό κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου – ο οποίος έχει και τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων – για την κάλυψη των αναγκών μικροεπισκευών των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης και ένας σταθμός στην οδό Ταυρωπού, στο ύψος του υδατόπυργου, δίπλα από το περίπτερο, για την κάλυψη των αναγκών κυρίως των ποδηλατών που επισκέπτονται τη λίμνη Ν. Πλαστήρα και των αθλητών που προπονούνται ή αγωνίζονται στην περιοχή αυτή.

Διαθέτουν μία ή δύο βάσεις στήριξης του ποδηλάτου, μία τρόμπα δαπέδου για το φούσκωμα των ελαστικών και μία σειρά από κατσαβίδια και κλειδιά για μικροεπισκευές και ρυθμίσεις του ποδηλάτου.

Η άνω προμήθεια συνολικού προϋπολογισμού 4.798,80 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, καλύφθηκε από χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 03 Δεκεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έργα για ανάπτυξη δικτύου προσβασιμότητας για τα ΑμεΑ στον Δήμο Κηφισιάς

Διαδρομές βελτίωσης της βατότητας, με δημιουργία ραμπών ΑμεΑ, σχεδίασε ο Δήμος Κηφισιάς,  ώστε οι άνθρωποι…

Βιώσιμες Πόλεις 03 Δεκεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εξειδικευμένες διαδρομές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα, χαρτογραφήθηκαν για ΑμεΑ

Μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία που αφορά την πιλοτική καταγραφή προσβάσιμων διαδρομών για ανθρώπους με κινητική ή…

Βιώσιμες Πόλεις 03 Δεκεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακύκλωση τηγανέλαιων στον Δήμο Αλίμου

Πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανόλαδων ξεκινά στον Δήμο Αλίμου, όπου ήδη έχουν εγκατασταθεί σε δέκα σημεία της…