Άρθρο Localit 26 Απριλίου, 2021

Δύο σταθμοί επισκευής ποδηλάτων εγκαταστάθηκαν στην Καρδίτσα

Δυο σταθμούς επισκευής ποδηλάτων εγκατέστησε στην Καρδίτσα ο Δήμος της πόλης.

Οι  σταθμοί θα καλύψουν ένα μέρος των αναγκών μικροεπισκευής των ποδηλάτων των δημοτών και των επισκεπτών με ποδήλατο, όλες τις ημέρες και ώρες.

Με την εγκατάστασή του ο Δήμος Καρδίτσας αποσκοπεί στην προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης ή αναψυχής, το οποίο συμβάλλει στη μείωση της κυκλοφορίας, του μποτιλιαρίσματος και κατά συνέπεια των ρύπων και του θορύβου εντός της πόλης, στην περιβαλλοντολογική ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενίσχυση του ποδηλατικού τουρισμού. Το ποδήλατο είναι φιλικό στο περιβάλλον γιατί δεν έχει εκπομπές ρύπων.

«Οι σταθμοί που τοποθετήθηκαν είναι μεν πρακτικοί και χρήσιμοι, αλλά και δημιουργούν εικόνα για το ποδήλατο και εκφράζουν την στήριξη του Δήμου Καρδίτσας προς τη βιώσιμη κινητικότητα», τονίζει σχετικά ο Δήμος.

Πιο συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε ένας σταθμός στην πλατεία Ν. Πλαστήρα, απέναντι από τον σταθμό κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου – ο οποίος έχει και τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων – για την κάλυψη των αναγκών μικροεπισκευών των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης και ένας σταθμός στην οδό Ταυρωπού, στο ύψος του υδατόπυργου, δίπλα από το περίπτερο, για την κάλυψη των αναγκών κυρίως των ποδηλατών που επισκέπτονται τη λίμνη Ν. Πλαστήρα και των αθλητών που προπονούνται ή αγωνίζονται στην περιοχή αυτή.

Διαθέτουν μία ή δύο βάσεις στήριξης του ποδηλάτου, μία τρόμπα δαπέδου για το φούσκωμα των ελαστικών και μία σειρά από κατσαβίδια και κλειδιά για μικροεπισκευές και ρυθμίσεις του ποδηλάτου.

Η άνω προμήθεια συνολικού προϋπολογισμού 4.798,80 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, καλύφθηκε από χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 17 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διαδημοτική συνεργασία για την αποκατάσταση της γέφυρας Δενδροποτάμου

Οι Δήμοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Κορδελιού–Ευόσμου υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση…

Βιώσιμες Πόλεις 16 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πατρέων: Σύμβαση για παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια και αστικές υποδομές

Στην υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή και επισκευή πεζοδρομίων, πεζοδρόμων, καθώς και την υλοποίηση μικρών…

Βιώσιμες Πόλεις 17 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη: Η προστασία του περιβάλλοντος ξεκινά από τους νέους

«Η πρωτοβουλία αυτή είναι μια δράση με ισχυρό περιβαλλοντικό συμβολισμό», ανέφερε ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.…