Άρθρο Localit 26 Απριλίου, 2021

Δύο σταθμοί επισκευής ποδηλάτων εγκαταστάθηκαν στην Καρδίτσα

Δυο σταθμούς επισκευής ποδηλάτων εγκατέστησε στην Καρδίτσα ο Δήμος της πόλης.

Οι  σταθμοί θα καλύψουν ένα μέρος των αναγκών μικροεπισκευής των ποδηλάτων των δημοτών και των επισκεπτών με ποδήλατο, όλες τις ημέρες και ώρες.

Με την εγκατάστασή του ο Δήμος Καρδίτσας αποσκοπεί στην προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης ή αναψυχής, το οποίο συμβάλλει στη μείωση της κυκλοφορίας, του μποτιλιαρίσματος και κατά συνέπεια των ρύπων και του θορύβου εντός της πόλης, στην περιβαλλοντολογική ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενίσχυση του ποδηλατικού τουρισμού. Το ποδήλατο είναι φιλικό στο περιβάλλον γιατί δεν έχει εκπομπές ρύπων.

«Οι σταθμοί που τοποθετήθηκαν είναι μεν πρακτικοί και χρήσιμοι, αλλά και δημιουργούν εικόνα για το ποδήλατο και εκφράζουν την στήριξη του Δήμου Καρδίτσας προς τη βιώσιμη κινητικότητα», τονίζει σχετικά ο Δήμος.

Πιο συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε ένας σταθμός στην πλατεία Ν. Πλαστήρα, απέναντι από τον σταθμό κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου – ο οποίος έχει και τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων – για την κάλυψη των αναγκών μικροεπισκευών των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης και ένας σταθμός στην οδό Ταυρωπού, στο ύψος του υδατόπυργου, δίπλα από το περίπτερο, για την κάλυψη των αναγκών κυρίως των ποδηλατών που επισκέπτονται τη λίμνη Ν. Πλαστήρα και των αθλητών που προπονούνται ή αγωνίζονται στην περιοχή αυτή.

Διαθέτουν μία ή δύο βάσεις στήριξης του ποδηλάτου, μία τρόμπα δαπέδου για το φούσκωμα των ελαστικών και μία σειρά από κατσαβίδια και κλειδιά για μικροεπισκευές και ρυθμίσεις του ποδηλάτου.

Η άνω προμήθεια συνολικού προϋπολογισμού 4.798,80 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, καλύφθηκε από χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Διονύσου στρέφεται στις «πράσινες» μετακινήσεις

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης θα εισέλθει ο Δήμος Διονύσου, με σκοπό να βελτιώσει τόσο το…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναπλάθεται η πλατεία Δημοκρατίας στην Ελευσίνα

Στον Δήμο Ελευσίνας ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής της Πλατείας Δημοκρατίας (Κοράλι), μετά και την υπογραφή…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλλάζει όψη η πλατεία Φλωρίνης στου Παπάγου

Στην αναμόρφωση της πλατείας Φλωρίνης, στου Παπάγου,  προχωρά ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού. Ο Δήμος κατέθεσε πρόταση…