Άρθρο Localit 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Δύο πάρκα τσέπης δημιουργήθηκαν στον δήμο Αγίου Δημητρίου

Δύο δημόσιοι χώροι, που παρέμεναν αναξιοποίητοι στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, καθαρίστηκαν, οργανώθηκαν, φυτεύτηκαν και μετατράπηκαν σε δύο μικρά παρκάκια, τα «Πάρκα Τσέπης» όπως έχει επικρατήσει να λέγονται. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την «Οργάνωση Γη» στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργούμε Πάρκα Τσέπης, κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες», το οποίο με τη σειρά του συμβάλλει στην προσπάθεια πιο βιώσιμων πόλεων και αξιοποιεί εγκαταλελειμμένους χώρους, μετατρέποντάς τους σε πηγές πρασίνου και σε προσβάσιμα για όλους σημεία συνάντησης και αναψυχής.

Το πρώτο παρκάκι βρίσκεται στη συμβολή των οδών Νάξου και Τριφυλλίας και είναι έκτασης 161 τ.μ. Προστέθηκαν 272 δέντρα και φυτά, μεταξύ των οποίων, ροδιές, μανταρινιές, αμυγδαλιές, σάλβιες, γιασεμιά κ.ά. Τοποθετήθηκαν καθιστικοί πάγκοι, κάδοι απορριμμάτων κι ένας ηλιακός φορτιστής κινητών συσκευών.

Το δεύτερο παρκάκι βρίσκεται επί της οδού Μουργκάνας και είναι έκτασης 242 τ.μ. Τοποθετήθηκαν 287 δέντρα και φυτά, μεταξύ των οποίων κυπαρίσσια, μυρτιές, βερβένες, νάρκισσοι κ.ά. Σε αυτό το πάρκο έχουν τοποθετηθεί τρεις καθιστικοί πάγκοι κι έχουν δημιουργηθεί τρία διαφορετικά οικοσυστήματα εμπνευσμένα από τα στοιχεία της φύσης, αλλά και μια κεντρική νησίδα βιοποικιλότητας. Σε κάθε τμήμα η φύτευση διαφοροποιείται, ενώ ταυτόχρονα κάποιες κατασκευές ενισχύουν περαιτέρω τον χαρακτήρα του κάθε οικοσυστήματος.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 08 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συγκέντρωση Χριστουγεννιάτικων δώρων στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ενόψει των Χριστουγέννων, συμμετέχει στη δράση του “ Όλοι μαζί…

Με μια ματιά 06 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων εκπαιδεύτηκαν υπάλληλοι του δήμου Πωγωνίου

Στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων εκπαιδεύτηκαν την Τρίτη, υπάλληλοι του δήμου Πωγωνίου στα πλαίσια έργου που…

Με μια ματιά 01 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων στο δήμο Σερβίων

Με τη δωρεάν τοποθέτηση των πρώτων οκτώ ειδικών κάδων ξεκίνησε και τυπικά το πρόγραμμα το…