Άρθρο Localit 25 Ιανουαρίου, 2023

Δυνατό ξεκίνημα για τη μονάδα τεχνικής βοήθειας της ΕΕΤΑΑ- Επίσκεψη Προέδρου ΚΕΔΕ στα νέα της γραφεία

Δημήτρης Παπαστεργίου: Πάγια θέση μας η τεχνική βοήθεια σε μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους

Τη μονάδα τεχνικής βοήθειας της ΕΕΤΑΑ, στα νέα της γραφεία στην πλατεία Καραϊσκάκη, επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, προκειμένου να δείξει τη στήριξή του για μια ακόμη φορά στο έργο που επιτελούν.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Δημήτρης Μαραβέλιας, όπως και ο Διευθύνων Σύμβουλος Σπυρίδων Σπυρίδων, με τους οποίους ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ είναι σε διαρκή εποικοδομητική συνεργασία.

Μετά μάλιστα από εισήγηση του προέδρου της ΚΕΔΕ, το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας αποφάσισε να ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών την παράταση των συμβάσεων των 42 μηχανικών της ΕΕΤΑΑ, οι οποίοι στελεχώνουν την υπηρεσία Τεχνικής Υποστήριξης Δήμων, για άλλα δύο έτη. Και αυτό γιατί είναι ήδη σε εξέλιξη 125 αιτήματα 62 δήμων (35 νησιωτικών και 27 μικρών ορεινών) για τεχνική υποστήριξη, έχουν υπογραφεί ήδη 67 προγραμματικές συμβάσεις, εκπονούνται 32 μελέτες και 5 είναι σε αναμονή ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη 7 έργα δήμων. Ιδιαίτερα σημαντικό, δεδομένης της αδυναμίας αρκετών μικρών Δήμων να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των προγραμμάτων που χρηματοδοτούν τα έργα τους, να προετοιμάσουν τον φάκελο που απαιτείται, να υποβάλλουν προτάσεις αλλά και να υλοποιήσουν ή έστω να επιβλέψουν τα έργα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου και η Διοίκηση της ΕΕΤΑΑ, είναι σε διαρκή συνεργασία προκειμένου να ενδυναμώνουν διαρκώς τις προσφερόμενες τεχνικές υπηρεσίες της ΕΕΤΑΑ προς όφελος των Δήμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα τεχνικής επάρκειας λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε πως η υποστήριξη των μικρών, ορεινών και νησιώτικων Δήμων αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, «αφού κανείς Δήμος δεν πρέπει να μένει πίσω και δεν θα μένει πίσω όσο περνάει από το χέρι μου» είπε σχετικά ενώ εξήρε την δουλειά των μηχανικών της ΕΕΤΑΑ αλλά και της Διοίκησής της για το έργο που επιτελούν.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΕ 25 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διετή παράταση των συμβάσεων των μηχανικών της ΕΕΤΑΑ ζητά η ΚΕΔΕ

Αίτημα στο  υπουργείο Εσωτερικών  θα καταθέσει η ΚΕΔΕ για παράταση των συμβάσεων των 42 μηχανικών…

ΚΕΔΕ 25 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση με ΥΠΕΣ και ΥΠΟΙΚ για άμεση χρηματοδότηση ΔΕΥΑ και επιπλέον επιχορήγηση των δήμων ζητά η ΚΕΔΕ

Συνάντηση με τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών για να χρηματοδοτηθούν αμεσότατα οι ΔΕΥΑ της χώρας,…

ΚΕΔΕ 25 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Παπαστεργίου: Και φέτος η Αυτοδιοίκηση θα τα καταφέρει, στέκοντας ο ένας δίπλα στον άλλον θα δίνουμε λύσεις στα προβλήματα

Συνεδρίασε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με κυρίαρχα θέματα τις  ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν και…