Άρθρο Localit 29 Μαΐου, 2024

Δράση καθαρισμού της Ρεματιάς Χαλανδρίου την Κυριακή 2 Ιουνίου

Δράση καθαρισμού της Ρεματιάς Χαλανδρίου, διοργανώνουν την Κυριακή 2 Ιουνίου, οι Σύλλογοι Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης Χαλανδρίου και Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Χαλανδρίου,  σε συνεργασία με τον Δήμο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Τη δράση στηρίζουν με τη συμμετοχή τους το 2ο Σύστημα Προσκόπων Χαλανδρίου, το 3ο Σύστημα Προσκόπων Τούφας Χαλανδρίου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (τοπικό τμήμα Χαλανδρίου) και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Χαλανδρίου.

Η δράση θα ξεκινήσει από το Πάρκο Φραγκοκλησιάς (Λ. Πεντέλης & Φραγκοκλησιάς) στις 9.30 το πρωί και περιλαμβάνει περίπατο μέσα στη Ρεματιά και καθαρισμό των πρανών και της κοίτης της.

Οι διοργανωτές συστήνουν στους/στις συμμετέχοντες/ουσες να φορούν αδιάβροχα μποτάκια και να έχουν μαζί τους αντικουνουπικό.

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, για να θυμίζει την πρώτη Διάσκεψη για το Περιβάλλον, που έγινε στη Στοκχόλμη το 1972 και οδήγησε στη δημιουργία του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP). Σε εκείνη την πρώτη Διάσκεψη για το περιβάλλον, ακούστηκαν, για πρώτη φορά, προβλήματα όπως η τρύπα του όζοντος, η κλιματική αλλαγή, η μόλυνση των υδάτων, η καταστροφή των δασών, η ερημοποίηση. Δυστυχώς, η από πολλούς αμφισβητούμενη τότε κλιματική αλλαγή, εξελίχθηκε στην πορεία σε κλιματική κρίση.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Τα πρώτα 100 κλιματιστικά σε ευάλωτα νοικοκυριά

Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στη δωρεάν διάθεση των πρώτων 100 κλιματιστικών ενεργειακής κλάσης Α σε…

Ενδιαφέρουν 08 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναβαθμίστηκε το Δημοτικό Ελικοδρόμιο Νισύρου

Ο Δήμος Νισύρου ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των εργασιών πλήρους αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου, ένα έργο…

Ενδιαφέρουν 07 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πετρούπολη: Εγκαταστάθηκε «έξυπνο» παγκάκι

Το πρώτο «έξυπνο» παγκάκι εγκατέστησε και λειτουργεί ο Δήμος Πετρούπολης, σε συνεργασία με το Εθνικό…