Άρθρο Localit 28 Ιουνίου, 2022

Δράση φιλοτέχνησης των ΚΑΦΑΟ στο Δήμο Ελευσίνας

Δυναμικά ξεκίνησε η δράση φιλοτέχνησης των ΚΑΦΑΟ του Δήμου Ελευσίνας, σε συνδιοργάνωση με τη 2023 Ελευσίνα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης, με τη συμμετοχή ταλαντούχων παιδιών, μικρών και μεγάλων.

Όλο το προηγούμενο διάστημα τα συνεργεία του Δήμου προετοίμαζαν και καθάριζαν τις επιφάνειες των ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εικαστικές παρεμβάσεις από την καλλιτεχνική ομάδα.

Σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία της αίσθησης μιας υπαίθριας έκθεσης, με μοναδικά θέματα, παρμένα από την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελευσίνας, τα στοιχεία που ξεχωρίζουν την Ελευσίνα και τη Μαγούλα, καθώς και θέματα από τους κεντρικούς άξονες δράσης της Ελευσίνας 2023 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης.

Παράλληλα, ο Δήμος Ελευσίνας, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, στοχεύει –μέσα από την καλλιτεχνική αυτή, δράση- στη συνδιαμόρφωση της εικόνας της πόλης και στην αποφυγή βανδαλισμών του δημοσίου χώρου.

Για την έναρξη της δράσης ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου ανάφερε μεταξύ άλλων: «Ήδη από την πρώτη μέρα έναρξης της δράσης, ο κόσμος της Ελευσίνας και της Μαγούλας παρακολουθεί με χαρά τα έργα των καλλιτεχνών, να εξελίσσονται. Αυτή η πρωτοβουλία μας έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση γύρω από τον δημόσιο χώρο και φυσικά, τη δημιουργία μιας όμορφης και χαρούμενης αίσθησης σε κάθε γειτονιά. Οι συμμετοχές είναι πολλές και όσο ευνοούν οι καιρικές συνθήκες, η δράση θα συνεχίζεται. Ευχαριστώ πολύ όλους τους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους, για την εξαιρετική τους προσπάθεια και τη διάθεση να αφήσουν το δικό τους καλλιτεχνικό αποτύπωμα στην πόλη».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 16 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αίγιο:  «Πατρίδες της καρδιάς μου», στις 28 Αυγούστου στο Υπαίθριο Θέατρο Γεώργιος Παππάς

Η κορυφαία ηθοποιός  και σπουδαία κυρία της Τέχνης, του Θεάτρου  και του Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου…

Ενδιαφέρουν 16 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Μπλόκο της Κοκκινιάς

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Εκτελεσμένους του Μαρτυρικού Μπλόκου της Κοκκινιάς – 17η Αυγούστου…

Ενδιαφέρουν 16 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οινοξένεια: Έναρξη με τον «Λυρισμό της Σμύρνης» την Πέμπτη 18 Αυγούστου

Τα Οινοξένεια – Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας επιστρέφουν από τις 18 έως 31 Αυγούστου,…