Άρθρο Localit 24 Μαΐου, 2018

Δράσεις του δήμου Σερρών για τους πρόσφυγες

Καμπάνια συλλογής και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών, με τίτλο “Άστα να τρέξουν ξανά!” και κύριο αποδέκτη τοπικούς φορείς και δομές προσφύγων, “τρέχει” στις Σέρρες ο όμιλος UNESCO Σερρών και την “Πράξις”, όπως  αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Με τη συγκεκριμένη καμπάνια ο όμιλος UNESCO Σερρών και η “Πράξις”  συμμετέχουν στο 7ο Eco Festival του δήμου Σερρών.

“Είναι η τρίτη φορά που διοργανώνεται στις μεγάλες δράσεις του Δήμου Σερρών και το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα παραδοθεί στην δομή των προσφύγων του δήμου Σερρών” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η δράση ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» της Team for the World -Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο, αποτελεί μια δράση θεσμό που φέρει την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ). Η ιδέα της πρωτοβουλίας αυτής στηρίζεται στο γεγονός ότι δεν έχουν όλοι την ίδια δυνατότητα να αγοράσουν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, όμως όλοι έχουν ίσα δικαιώματα στην άθληση.
Ζευγάρια που βρίσκονται ξεχασμένα σε κάποιο κουτί ή σε κάποιο ράφι στο σπίτι επαναχρησιμοποιούνται από συνανθρώπους μας, οι οποίοι τα χρειάζονται όχι μόνο για να αθληθούν, αλλά και στην καθημερινότητά τους. Η ανάγκη για παπούτσια είναι τεράστια.
Το 7ο Eco Festival, στο κεντρικό πάρκο της πόλης των Σερρών, συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης  και ευαισθητοποίησης των πολιτών και κυρίως των παιδιών σε θέματα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Το Eco Festival είναι ενταγμένο στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης (EEBA), που αποτελεί μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την ενθάρρυνση και τη δρομολόγηση δραστηριοτήτων, προγραμμάτων και εκδηλώσεων που στοχεύουν στην προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…

Ρεπορτάζ 01 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κ. Κουκάς: Η φέρουσα ικανότητα των νησιών είναι δείκτης ποιότητας δημοκρατίας

Διοικητική φέρουσα ικανότητα και νησιωτικότητα στο επίκεντρο κοινοβουλευτικής συζήτησης Ο κ. Κωνσταντίνος Κουκάς Αντιπρόεδρος του…

Με μια ματιά 19 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ αποχαιρετά την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας αποχαιρετά με βαθιά θλίψη την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, μια σπουδαία Ελληνίδα…