Άρθρο Localit 22 Οκτωβρίου, 2021

Δράσεις που προάγουν την υγιή γήρανση και την πρόληψη της άνοιας από τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Δράσεις και πρωτοβουλίες που προάγουν την υγιή γήρανση και την πρόληψη της άνοιας για τους δημότες υλοποιεί ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας και του Κέντρου Κοινότητας  δίνεται η δυνατότητα:

-Σε όλους τους κατοίκους άνω των 60 ετών  να κλείσουν το ραντεβού τους προκειμένου να υποβληθούν δωρεάν  σε έλεγχο/τεστ μνήμης  στον Συμβουλευτικό Σταθμό. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310331093, κάθε Τρίτη και Τετάρτη και ώρα 9.00 με 13.00.

-Επίσης όλοι οι δημότες 60 ετών και άνω μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε εξατομικευμένο πρόγραμμα Νοητικής και Σωματικής Ενδυνάμωσης. Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2310331093 κάθε Τρίτη και Τετάρτη και ώρα 9.00 με 13.00.

Για όλες τις ανωτέρω δράσεις  λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα και επιβεβλημένα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία των συμμετεχόντων και όλων των εμπλεκόμενων στελεχών σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Στο πλαίσιο των δράσεων του επίσης, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας του Δήμου, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας, διοργάνωσαν ενημερωτική δράση για την πρόληψη της Άνοιας, από εξειδικευμένο προσωπικό που ενημέρωσε τους δημότες για ζητήματα που αφορούν στην Άνοια, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας μοιράστηκε και σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Το Κέντρο Κοινότητας

Το Κέντρο Κοινότητας αποτελεί μια νέα δομή του Δήμου, τύπου «One Stop Shοp» για την παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων. Οι υπηρεσίες που προσφέρει, με τη συνδρομή ειδικού επιστημονικού προσωπικού, αφορούν στην:

-Ενημέρωση, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα κοινωνικής φροντίδας, σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

-Ενημέρωση των πολιτών για τα επιδόματα που δικαιούνται.

-Παροχή  υπηρεσιών συμβουλευτικής στήριξης.

-Διοργάνωση τοπικών εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.

Ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας είναι οι πολίτες που κατοικούν στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», οι πολίτες της περιοχής που αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα, όπως ανεργία, φτώχια, κοινωνικός αποκλεισμός και, γενικότερα, ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.
Το Κέντρο Κοινότητας είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Κεντρική Μακεδονία»  και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Στεγάζεται στο κτίριο του Β΄ ΚΑΠΗ Πυλαίας, στον 2ο όροφο, επί της οδού Αγίου Χριστοφόρου 1 και δέχεται το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9.00 έως τις 14.00.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 29 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρόδος: Κάδοι απορριμμάτων για χρήση από πολίτες με κινητικά προβλήματα

Στη Ρόδο, τοποθετήθηκαν από τον Δήμο, είκοσι νέα συστήματα κάδων ανακύκλωσης και σύμμεικτων  απορριμμάτων, που…

Βιώσιμες Πόλεις 29 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι μαθητές της Καρδίτσας συμμετέχουν σε δράση ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών

Δράση ανακύκλωσης κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και παπουτσιών στις σχολικές μονάδες, οργανώνουν ο Δήμος Καρδίτσας και η…

Βιώσιμες Πόλεις 29 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χαλκίδα: Εκσυγχρονίζεται το Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων

Σειρά εργασιών για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του καταφυγίου αδέσποτων ζώων, ξεκινούν στον Δήμο…