Άρθρο Localit 08 Μαρτίου, 2023

Δράσεις εκπαίδευσης & άσκησης προσωπικού παιδικών σταθμών Μοσχάτου-Ταύρου, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών

Δράσεις εκπαίδευσης προσωπικού και άσκησης του προσωπικού των παιδικών σταθμών, στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών καθώς και εκκένωσης κτιρίου σε περίπτωση σεισμού και πυρκαγιάς, υλοποίησε ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου.

Στις δράσεις αυτές πήραν μέρος το προσωπικό του Α΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού Μοσχάτου (20 και 22/2) και το προσωπικό του Β΄ βρεφονηπιακού Σταθμού Ταύρου (24 και 28/2). Κατά την πρώτη μέρα της δράσης υλοποιήθηκε η εκπαίδευση του προσωπικού, ενώ τη δεύτερη μέρα έγινε η πρακτική άσκηση στην οποία συμμετείχε το προσωπικό και τα παιδιά των συγκεκριμένων σταθμών.

 «Ο Δήμος μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος με τα θέματα της Πολιτικής Προστασίας γι’ αυτό και έχει αναλάβει μία σειρά δράσεων προκειμένου να ενημερώσει και να δημιουργήσει το πλαίσιο εκείνο που θα προσφέρει ασφάλεια και γνώση αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων ανά περίπτωση, σε όλες τους πολίτες μας», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Ευθυμίου.

Πρόσθεσε δε ότι, μετά τη διανομή του ιδιαίτερα εύχρηστου οδηγού που διέθεσε  στα σχολεία  με τις χρήσιμες συμβουλές για την προετοιμασία και την αντιμετώπιση του εγκέλαδου, ο Δήμος προχώρησε σε μία σειρά άλλων οργανωμένων δράσεων, όπως αυτές που υλοποιήθηκαν στους δύο βρεφονηπιακούς του σταθμούς σχετικά με την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών σε περίπτωση σεισμού και πυρκαγιάς.

«Θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε αντίστοιχες δράσεις για τα σχολεία μας και τους φορείς μας, προκειμένου να είμαστε όλοι ενημερωμένοι και εκπαιδευμένοι για έκτακτα περιστατικά. Μόνο τότε μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε σε ετοιμότητα για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις που ενδεχομένως θα θέσουν σε δοκιμασία την ασφάλεια των πολιτών μας», πρόσθεσε ο κ. Ευθυμίου, απευθύνοντας ευχαριστίες στον αντιδήμαρχο, Δημήτριο Ζώταλη, που είχε τον συντονισμό και την εποπτεία της εκπαίδευσης, καθώς και την Πρόεδρο του ΔΟΠΑΚΑ, Ντένια Λουκάκη, για την ανταπόκριση και τη συμμετοχή του προσωπικού των σταθμών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μαρούσι: Δεντροφύτευση στο πάρκο Μουσείου Φυσικής Ιστορίας την Κυριακή 11/6

Δράση δεντροφύτευσης στην περιοχή του νέου Αμαρουσίου, διοργανώνει ο Δήμος, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων ανάπτυξης…

Ενδιαφέρουν 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μικροί Κηπουροί Εν Δράσει!» στον Δήμο Πετρούπολης

Δύο ξεχωριστές δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, διοργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με…

Ενδιαφέρουν 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοζάνη 2030: Η Επιτροπή Πολιτών συμμετέχει στον συν-σχεδιασμό  της κλιματικά ουδέτερης και “έξυπνης” Κοζάνης

Ο Δήμος Κοζάνης στο πλαίσιο της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Αποστολή “100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες…