Άρθρο Localit 03 Οκτωβρίου, 2019

Δωρεάν παραχώρηση διατηρητέων κτιρίων του ΟΑΕΔ για τις ανάγκες των εκδηλώσεων «Ελευσίνα–Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021»

Σύμβαση χρησιδανείου για τη δωρεάν παραχώρηση παλαιών διατηρητέων κτιρίων και μίας παλαιάς υψικαμίνου του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για 99 χρόνια στο Δήμο Ελευσίνας, υπέγραψαν, σήμερα η διοίκηση του Οργανισμού με τη Δημοτική Αρχή. Η παραχώρηση γίνεται, προκειμένου να αποκατασταθούν τα κτίρια ώστε να χρησιμοποιηθούν για πολιτιστικές δραστηριότητες του δήμου το 2021, όταν η Ελευσίνα θα είναι η «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, το χρησιδάνειο αφορά τη δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση για 99 χρόνια:

– Ενός παλαιού διατηρητέου βιομηχανικού κτιρίου (πρώην Ελαιουργική) μετά του περιβάλλοντος χώρου, επί της παραλιακής οδού Κανελλοπούλου, που βρίσκεται στον υπό αποπεράτωση οικισμό εργατικών κατοικιών ΕΛΕΥΣΙΝΑ IV.

– 40 κατοικιών, δύο παλαιών διατηρητέων βιομηχανικών κτιρίων (πρώην ΙΡΙΣ) μετά του περιβάλλοντος χώρου τους, καθώς και

– μίας παλαιάς υψικαμίνου, που βρίσκεται στον υπό αποπεράτωση οικισμό εργατικών κατοικιών («ΕΛΕΥΣΙΝΑ V») 40 κατοικιών.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης με τον Δήμο Ελευσίνας, ο διοικητής ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, ανέφερε τα εξής: «Ως ΟΑΕΔ, δηλώνουμε “παρών” στις ανάγκες που εκδηλώνονται τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, στο μεγάλο αγώνα για τη μείωση της ανεργίας, αλλά και για μία σειρά κοινωνικών ζητημάτων. Προχωράμε στην παραχώρηση παλαιών διατηρητέων κτιρίων του ΟΑΕΔ (40 κατοικιών και ενός παλαιού βιομηχανικού κτιρίου) και μίας υψικαμίνου, που θα χρησιμοποιηθούν για τις πολιτιστικές δράσεις που θα λάβουν χώρα το 2021, όταν η Ελευσίνα θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Θέλουμε να ακούμε τις ανάγκες των πολιτών και να ανταποκρινόμαστε, καταβάλλοντας κάθε φορά τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια. Ο “νέος ΟΑΕΔ” θέλουμε να είναι συγχρονισμένος και με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας για την υπογραφή χρησιδανείου και το νέο διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, για τις συντονισμένες ενέργειες που έπραξε, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθούν όλα μέσα στο ελάχιστο χρονικό διάστημα. Η Ελευσίνα και η Δυτική Αττική είναι περιοχές στις οποίες υπήρχε μεγάλη βιομηχανική ανάπτυξη. Προσβλέπουμε μέσα από συντονισμένες και από κοινού δράσεις και παροχές, όπως της ολοκλήρωσης των Εργατικών Κατοικιών, για την ικανοποίηση διαχρονικών αιτημάτων που έχει η κοινωνία της πόλης μας».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλλική Σκάλα Λαυρίου: Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η αποκατάσταση

Εξασφαλίστηκε Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Γαλλικής Σκάλας Μεταλλείων Λαυρίου – Σημαντικό βήμα ανάδειξης της…