Άρθρο Localit 30 Ιουνίου, 2022

Δωρεάν διάθεση κάδων συλλογής βιοαποβλήτων στους δημότες της Φλώρινας

Δεκάδες πολίτες της Φλώρινας παρέλαβαν την Τρίτη 28 Ιουνίου τους ειδικούς κάδους οικιακής χρήσης για τη συλλογή των βιοαποβλήτων, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν σχετικά με τη διαχείρισή τους.

Ο Δήμος Φλώρινας, σε συνεργασία με τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, προχωρά στην επέκταση των μεγάλων καφέ κάδων (όπου θα γίνεται η απόρριψη των βιοαποβλήτων) στο σύνολο των γειτονιών της πόλης της Φλώρινας και για τον λόγο αυτό διοργάνωσε και τη σχετική εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών, στο χώρο του Νέου Πάρκου.

Το ενδιαφέρον ήταν έντονο και οι κάδοι εξαντλήθηκαν άμεσα, καθώς οι πολίτες έδειξαν τη διάθεσή τους να συμβάλλουν στην προσπάθεια του Δήμου για την ορθή διαχείριση των αποβλήτων.

Την ικανοποίηση του για τους ρυθμούς με τους οποίους εξελίσσονται τα προγράμματα της ανακύκλωσης, αλλά και για την μεγάλη ανταπόκριση που δείχνουν οι πολίτες, εξέφρασε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, σημειώνοντας παράλληλα την αγαστή συνεργασία του Δήμου με τη ΔΙΑΔΥΜΑ, αλλά και τα σημαντικά οφέλη που αποκομίζουν οι ίδιοι οι πολίτες από την ανακύκλωση.

Να σημειωθεί πως ως βιοαπόβλητα θεωρούνται τα φρούτα, τα λαχανικά, το κρέας, τα ψάρια, τα ζυμαρικά, το ρύζι, τα όσπρια, το ψωμί, το κέικ, τα γλυκά, τα γαλακτοκομικά (τυρί, παχύρευστες κρέμες, γιαούρτι), τα αυγά (και τα τσόφλια), τα υπολείμματα και φίλτρα καφέ και τσαγιού αλλά και μικρές ποσότητες υπολειμμάτων κήπου (γκαζόν, φύλλα, μικρά κλαδιά, κλπ.).

Όσοι πολίτες επιθυμούν από ‘δω και πέρα να παραλάβουν τους κάδους οικιακής χρήσης για τα βιοαπόβλητα, αλλά και τα ειδικά δοχεία για τηγανέλαια, θα μπορούν να απευθύνονται στην Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος του Δήμου Φλώρινας (τηλέφωνο 2385022621).

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 04 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χωρίς τρόλεϊ 11:00-17:00, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων

Ακινητοποιημένα θα είναι σήμερα τα τρόλεϊ μεταξύ 11:00-17:00, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων. Την στάση εργασίας…

Με μια ματιά 29 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Συνεχίζονται τα δωρεάν rapid test

Με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας  συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού που απευθύνονται προς…

Με μια ματιά 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ορεστιάδας: Ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση δύο δημοτικών κτιρίων

Παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών κτιρίων ξεκινούν στο δήμο Ορεστιάδας. Ήδη υπεγράφη από τη δημοτική αρχή…