Άρθρο Localit 24 Δεκεμβρίου, 2018

Δομή για την ψυχοκοινωνική στήριξη των πυροπλήκτων της Αν. Αττικής

«Mε έργα και όχι με λόγια, εμείς στην Περιφέρεια Αττικής αντιλαμβανόμαστε εμπράκτως την άσκηση της αλληλεγγύης», δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, αμέσως μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για τη λειτουργία δομής ψυχοκοινωνικής στήριξης των πυρόπληκτων Μαραθώνα και Ραφήνας.

«Με συνέργειες, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε πράξη το καθήκον της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής», τόνισε η ίδια, αναφερόμενη στο μνημόνιο για τη δομή ψυχοκοινωνικής στήριξης και διοικητικής διευκόλυνσης των πληγέντων των Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας-Πικερμίου που υπέγραψαν το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής (ΠΤΑ Αττικής) και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ).

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Εξυπηρέτησης θα λειτουργήσει από τη Δομή του ΠΤΑ Αττικής, Social Network Αττική, που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014 – 2020 και τελεί υπό την επιστημονική εποπτεία και καθοδήγηση των στελεχών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη: Πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2026, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»…

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δράμας: Διήμερες δράσεις πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

Διήμερη ανοιχτή δράση ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού διοργανώνει ο Ελληνικός Ερυθρός…

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Εκπαιδευτική δράση για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Εκπαιδευτική δράση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων διοργανώνουν ο Δήμος Λαμιέων και το Τμήμα…