Άρθρο Localit 19 Ιανουαρίου, 2023

Διπλή διάκριση για τον Δήμο Αγ. Δημητρίου στα Best City Awards

Με Silver βραβείο για την κατασκευή του Πάρκου Οικογένειας, στην κατηγορία «Έργα χώρων αναψυχής» και με Bronze Βραβείο για την υλοποίηση του έργου “City On DAD” από την Crowdpolicy, στην κατηγορία «Ψηφιακός Tοπικός Tουριστικός Oδηγός & Μobile Eφαρμογές», διακρίθηκε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, στην 7η τελετή απονομής των Best City Awards 2023, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στo αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Στην τελετή βράβευσης παρέστη η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, η οποία παρέλαβε τα βραβεία του Δήμου.

Το Πάρκο Οικογένειας, βρίσκεται στις οδούς Αργοστολίου, Βαμβακάρη και Μακρυγιάννη, δημιουργήθηκε εντός δενδροφυτεμένου χώρου, είναι συνολικής έκτασης 2.000 τ.μ. και περιλαμβάνει πιστοποιημένη παιδική χαρά με διακριτούς ηλικιακά χώρους, φυτεύσεις, όργανα γυμναστικής, εξοπλισμό για υπαίθριο πινγκ – πονγκ, παγκάκια και καθιστικά, δύο σιντριβάνια, μια περιμετρική ασφαλή διαδρομή ποδηλάτου, συμπεριληπτικές παρεμβάσεις στο χώρο για προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία, αλλά και όργανα παιδικής χαράς για παιδιά με αναπηρία. Ο κοινόχρηστος χώρος στον οποίο βρίσκεται το Πάρκο Οικογένειας αγοράστηκε από το Δήμο Αγίου Δημητρίου με δικούς του οικονομικούς πόρους, ενώ η ανάπλαση χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο με το ποσό των 363.855 €. Η τεχνική μελέτη του έργου συντάχθηκε και η εκτέλεσή της επιβλέφθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Το “City On DAD”, που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της ελληνικής εταιρείας τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy, είναι μια ολοκληρωμένη mobile εφαρμογή, η οποία παρέχει πρόσβαση, σε όλους τους μόνιμους κατοίκους-δημότες, τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις, σε μια σειρά από δυνατότητες, όπως ψηφιακές υπηρεσίες, συμμετοχή για τη βελτίωση της πόλης,ενημέρωση για χρήσιμες πληροφορίες, προνόμια και παροχές, σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος, καθώς και διαδραστικές ειδοποιήσεις.
Η υπηρεσία “City On DAD” είναι προσβάσιμη προς όλους τους πολίτες μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Αγίου Δημητρίου, αλλά και της εφαρμογής για iPhone και Android:

Τα βραβεία «Best City Awards 2023», επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις, διοργανώνονται από τη Boussias Events, τελούν υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ, της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και για 7η συνεχή φορά ανέδειξαν τις κορυφαίες πρακτικές και λύσεις της προηγούμενης χρονιάς, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων, λόγω της πανδημίας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επίσκεψη γερμανών εκπρόσωπων μέσης εκπαίδευσης στα Ιωάννινα

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ιωαννιτών με τον αδελφοποιημένο Δήμο του Swerte της Γερμανίας,…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 16 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κιλελέρ: Καμπάνια ενημέρωσης στα σχολεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών

Καμπάνια ενημέρωσης των μαθητών και εκπαιδευτικών ξεκίνησε ο δήμος Κιλελέρ  σχετικά με την αντιμετώπιση του…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 15 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δ. Λέσβου: Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία στη Βατούσα

Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία ιδρύει ο δήμος Δυτικής Λέσβου στη Βατούσα.…