Άρθρο Localit 19 Ιανουαρίου, 2023

Διπλή διάκριση για τον Δήμο Αγ. Δημητρίου στα Best City Awards

Με Silver βραβείο για την κατασκευή του Πάρκου Οικογένειας, στην κατηγορία «Έργα χώρων αναψυχής» και με Bronze Βραβείο για την υλοποίηση του έργου “City On DAD” από την Crowdpolicy, στην κατηγορία «Ψηφιακός Tοπικός Tουριστικός Oδηγός & Μobile Eφαρμογές», διακρίθηκε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, στην 7η τελετή απονομής των Best City Awards 2023, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στo αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Στην τελετή βράβευσης παρέστη η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, η οποία παρέλαβε τα βραβεία του Δήμου.

Το Πάρκο Οικογένειας, βρίσκεται στις οδούς Αργοστολίου, Βαμβακάρη και Μακρυγιάννη, δημιουργήθηκε εντός δενδροφυτεμένου χώρου, είναι συνολικής έκτασης 2.000 τ.μ. και περιλαμβάνει πιστοποιημένη παιδική χαρά με διακριτούς ηλικιακά χώρους, φυτεύσεις, όργανα γυμναστικής, εξοπλισμό για υπαίθριο πινγκ – πονγκ, παγκάκια και καθιστικά, δύο σιντριβάνια, μια περιμετρική ασφαλή διαδρομή ποδηλάτου, συμπεριληπτικές παρεμβάσεις στο χώρο για προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία, αλλά και όργανα παιδικής χαράς για παιδιά με αναπηρία. Ο κοινόχρηστος χώρος στον οποίο βρίσκεται το Πάρκο Οικογένειας αγοράστηκε από το Δήμο Αγίου Δημητρίου με δικούς του οικονομικούς πόρους, ενώ η ανάπλαση χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο με το ποσό των 363.855 €. Η τεχνική μελέτη του έργου συντάχθηκε και η εκτέλεσή της επιβλέφθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Το “City On DAD”, που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της ελληνικής εταιρείας τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy, είναι μια ολοκληρωμένη mobile εφαρμογή, η οποία παρέχει πρόσβαση, σε όλους τους μόνιμους κατοίκους-δημότες, τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις, σε μια σειρά από δυνατότητες, όπως ψηφιακές υπηρεσίες, συμμετοχή για τη βελτίωση της πόλης,ενημέρωση για χρήσιμες πληροφορίες, προνόμια και παροχές, σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος, καθώς και διαδραστικές ειδοποιήσεις.
Η υπηρεσία “City On DAD” είναι προσβάσιμη προς όλους τους πολίτες μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Αγίου Δημητρίου, αλλά και της εφαρμογής για iPhone και Android:

Τα βραβεία «Best City Awards 2023», επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις, διοργανώνονται από τη Boussias Events, τελούν υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ, της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και για 7η συνεχή φορά ανέδειξαν τις κορυφαίες πρακτικές και λύσεις της προηγούμενης χρονιάς, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων, λόγω της πανδημίας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μη κατηγοριοποιημένο 01 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: Μικροί μαθητές από οκτώ σχολεία της πόλης συμμετείχαν στη συγκομιδή ελαιοκάρπου

Ο Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων, για ακόμη μια χρονιά, οργάνωσε και διεκπεραίωσε  με επιτυχία τη…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 01 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Κατερίνη στον πυρήνα των πρώτων «πράσινων» πόλεων

Εφαρμογή Καλών Πρακτικών Προστασίας Περιβάλλοντος στο Δήμο Κατερίνης / Environmental Excellence to Local Authorities Στον…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 01 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Χάρισε ζωή»… στη Φλώρινα

Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας προτίθεται να δημιουργήσει στον Δήμο  κόμβο του Κέντρου Εθελοντών…