Άρθρο Localit 08 Ιουλίου, 2021

Δημοτικός Λαχανόκηπος δημιουργείται στον Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού

Τη δημιουργία Δημοτικού Λαχανόκηπου, ανακοίνωσε ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού , κατόπιν της  σχετικής Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Η δράση   απευθύνεται στην τοπική κοινωνία, με χαρακτηριστικά  κοινωνικά και φιλοπεριβαντολλογικά.

Σε έκταση του Δήμου, διαμορφώνονται κήποι, 30-50 τμ περίπου, στο Δημαρχείο Αγίων Αναργύρων ( Λ . Δημοκρατίας 61) και σε χώρο υφιστάμενο από παλαιότερη δράση, τους οποίους η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής θα παραχωρεί σε κατοίκους της πόλης, που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες .

Η παραχώρηση αυτή θα έχει συγκεκριμένη διάρκεια – με δυνατότητα ανανέωσης- και θα στοχεύει πέραν του κοινωνικού οφέλους, στην ανάπτυξη φιλοπεριβαντολλογικών δράσεων, όπως ανάπτυξη προγραμμάτων σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την ανάπτυξη ορθολογικών πρακτικών στην γεωργική εκμετάλλευση, οργάνωση εκδηλώσεων περιβαντολλογικού περιεχομένου.

Η διαδικασία των αιτήσεων έχει ξεκινήσει και  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ( Ιω. Μέρλα & Λ. Δημοκρατίας), η οποία είναι υπεύθυνη για την επιλογή του δικαιούχων με βάση 1) το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα 2) την επαγγελματική και οικογενειακή κατάσταση  ( ανεργία, πολυτεκνία) 3) την ιδιότητα του δημότη  Αγ Αναργύρων

Η διαδικασία των αιτήσεων έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως την 5η Σεπτεμβρίου 2021. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

1) Φωτοτυπία   Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατηρίου

2) Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης

3) Ε1,Ε9 και εκκαθαριστικό Σημείωμα της Εφορίας του οικονομικού έτους 2020

4 ) Κάρτα ανεργίας εφόσον υπάρχει

5) Λογαριασμό ΔΕΗ ή Μισθωτήριο συμβόλαιο στο όνομα του αιτούντος

6) Λοιπά δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν ότι ο δικαιούχος ανήκει σε ευπαθή ομάδα πληθυσμού ( πχ διαζευκτήριο για μονογονεϊκές, κάρτα ανεργίας για ανέργους κτλ).

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, στα τηλέφωνα 2132039933 & 213 2039930 ( Ι. Πρεκετέ & Κ Τζανετή)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πετρούπολη: Από το φθινόπωρο ξεκινάει η χωριστή διαλογή βιοαποβλήτων στον Δήμο

Από το ερχόμενο φθινόπωρο, ο Δήμος Πετρούπολης θα τοποθετήσει καφέ κάδους, ώστε να ξεκινήσει η…

Βιώσιμες Πόλεις 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τεχνολογία led σε ακόμη 1696 σώματα οδοφωτισμού στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Νέο έργο αντικατάστασης ηλεκτροφωτισμού με τεχνολογία led ξεκινά στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, μετά την υπογραφή …

Βιώσιμες Πόλεις 18 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αιγάλεω: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι καφέ κάδοι στον Δήμο 

Στην εγκατάσταση και λειτουργία καφέ κάδων για τη συλλογή οργανικών απορριμμάτων προχώρησε ο Δήμος Αιγάλεω,…