Άρθρο Localit 08 Ιουλίου, 2021

Δημοτικός Λαχανόκηπος δημιουργείται στον Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού

Τη δημιουργία Δημοτικού Λαχανόκηπου, ανακοίνωσε ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού , κατόπιν της  σχετικής Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Η δράση   απευθύνεται στην τοπική κοινωνία, με χαρακτηριστικά  κοινωνικά και φιλοπεριβαντολλογικά.

Σε έκταση του Δήμου, διαμορφώνονται κήποι, 30-50 τμ περίπου, στο Δημαρχείο Αγίων Αναργύρων ( Λ . Δημοκρατίας 61) και σε χώρο υφιστάμενο από παλαιότερη δράση, τους οποίους η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής θα παραχωρεί σε κατοίκους της πόλης, που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες .

Η παραχώρηση αυτή θα έχει συγκεκριμένη διάρκεια – με δυνατότητα ανανέωσης- και θα στοχεύει πέραν του κοινωνικού οφέλους, στην ανάπτυξη φιλοπεριβαντολλογικών δράσεων, όπως ανάπτυξη προγραμμάτων σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την ανάπτυξη ορθολογικών πρακτικών στην γεωργική εκμετάλλευση, οργάνωση εκδηλώσεων περιβαντολλογικού περιεχομένου.

Η διαδικασία των αιτήσεων έχει ξεκινήσει και  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ( Ιω. Μέρλα & Λ. Δημοκρατίας), η οποία είναι υπεύθυνη για την επιλογή του δικαιούχων με βάση 1) το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα 2) την επαγγελματική και οικογενειακή κατάσταση  ( ανεργία, πολυτεκνία) 3) την ιδιότητα του δημότη  Αγ Αναργύρων

Η διαδικασία των αιτήσεων έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως την 5η Σεπτεμβρίου 2021. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

1) Φωτοτυπία   Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατηρίου

2) Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης

3) Ε1,Ε9 και εκκαθαριστικό Σημείωμα της Εφορίας του οικονομικού έτους 2020

4 ) Κάρτα ανεργίας εφόσον υπάρχει

5) Λογαριασμό ΔΕΗ ή Μισθωτήριο συμβόλαιο στο όνομα του αιτούντος

6) Λοιπά δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν ότι ο δικαιούχος ανήκει σε ευπαθή ομάδα πληθυσμού ( πχ διαζευκτήριο για μονογονεϊκές, κάρτα ανεργίας για ανέργους κτλ).

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, στα τηλέφωνα 2132039933 & 213 2039930 ( Ι. Πρεκετέ & Κ Τζανετή)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 28 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, στο επίκεντρο συνάντησης φορέων στον Δήμο Αλμωπίας

Η αποτελεσματικότερη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, και η ενημέρωση των πολιτών για τα ζώα συντροφιάς,…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χαλάνδρι: Κάλεσμα Δήμου για συμβολή των πολιτών στην καταγραφή και μείωση των αποβλήτων τροφίμων

Μονάδα αποτροπής απωλειών και δημιουργίας τροφικών αποβλήτων, δημιουργήθηκε πρόσφατα στον Δήμο Χαλανδρίου, με επιστημονικό υπεύθυνο…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Π. Φάληρο: «Έξυπνοι» βυθιζόμενοι κάδοι σε κεντρικά σημεία της πόλης

«Με επιμονή στις δράσεις αναβάθμισης της καθαριότητας και της αισθητικής της πόλης  και με παράλληλη…