Άρθρο Localit 08 Ιουλίου, 2021

Δημοτικός Λαχανόκηπος δημιουργείται στον Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού

Τη δημιουργία Δημοτικού Λαχανόκηπου, ανακοίνωσε ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού , κατόπιν της  σχετικής Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Η δράση   απευθύνεται στην τοπική κοινωνία, με χαρακτηριστικά  κοινωνικά και φιλοπεριβαντολλογικά.

Σε έκταση του Δήμου, διαμορφώνονται κήποι, 30-50 τμ περίπου, στο Δημαρχείο Αγίων Αναργύρων ( Λ . Δημοκρατίας 61) και σε χώρο υφιστάμενο από παλαιότερη δράση, τους οποίους η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής θα παραχωρεί σε κατοίκους της πόλης, που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες .

Η παραχώρηση αυτή θα έχει συγκεκριμένη διάρκεια – με δυνατότητα ανανέωσης- και θα στοχεύει πέραν του κοινωνικού οφέλους, στην ανάπτυξη φιλοπεριβαντολλογικών δράσεων, όπως ανάπτυξη προγραμμάτων σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την ανάπτυξη ορθολογικών πρακτικών στην γεωργική εκμετάλλευση, οργάνωση εκδηλώσεων περιβαντολλογικού περιεχομένου.

Η διαδικασία των αιτήσεων έχει ξεκινήσει και  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ( Ιω. Μέρλα & Λ. Δημοκρατίας), η οποία είναι υπεύθυνη για την επιλογή του δικαιούχων με βάση 1) το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα 2) την επαγγελματική και οικογενειακή κατάσταση  ( ανεργία, πολυτεκνία) 3) την ιδιότητα του δημότη  Αγ Αναργύρων

Η διαδικασία των αιτήσεων έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως την 5η Σεπτεμβρίου 2021. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

1) Φωτοτυπία   Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατηρίου

2) Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης

3) Ε1,Ε9 και εκκαθαριστικό Σημείωμα της Εφορίας του οικονομικού έτους 2020

4 ) Κάρτα ανεργίας εφόσον υπάρχει

5) Λογαριασμό ΔΕΗ ή Μισθωτήριο συμβόλαιο στο όνομα του αιτούντος

6) Λοιπά δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν ότι ο δικαιούχος ανήκει σε ευπαθή ομάδα πληθυσμού ( πχ διαζευκτήριο για μονογονεϊκές, κάρτα ανεργίας για ανέργους κτλ).

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, στα τηλέφωνα 2132039933 & 213 2039930 ( Ι. Πρεκετέ & Κ Τζανετή)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 31 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Ξεκινά το έργο μετασχηματισμού των παλιών αποθηκών ΟΣΕ σε πολυχώρο τέχνης

Τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Επανάχρηση Συγκροτήματος Αποθηκών Δ. Τρικκαίων σε Πολυχώρο Τέχνης…

Βιώσιμες Πόλεις 31 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καφέ κάδοι με βιοφίλτρα στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης καινοτομεί και εφαρμόζει πρώτος στην Ελλάδα τον καφέ κάδο με…

Βιώσιμες Πόλεις 31 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Βριλησσίων: Στο «Αντώνης Τρίτσης» η προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων και η αναβάθμιση σχολικών αυλών

Στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, με  συνολική χρηματοδότηση 1.400.000,00 €, εντάχθηκε το έργο της προμήθειας ηλεκτρικών…