Άρθρο Localit 08 Ιουλίου, 2021

Δημοτικός Λαχανόκηπος δημιουργείται στον Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού

Τη δημιουργία Δημοτικού Λαχανόκηπου, ανακοίνωσε ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού , κατόπιν της  σχετικής Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Η δράση   απευθύνεται στην τοπική κοινωνία, με χαρακτηριστικά  κοινωνικά και φιλοπεριβαντολλογικά.

Σε έκταση του Δήμου, διαμορφώνονται κήποι, 30-50 τμ περίπου, στο Δημαρχείο Αγίων Αναργύρων ( Λ . Δημοκρατίας 61) και σε χώρο υφιστάμενο από παλαιότερη δράση, τους οποίους η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής θα παραχωρεί σε κατοίκους της πόλης, που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες .

Η παραχώρηση αυτή θα έχει συγκεκριμένη διάρκεια – με δυνατότητα ανανέωσης- και θα στοχεύει πέραν του κοινωνικού οφέλους, στην ανάπτυξη φιλοπεριβαντολλογικών δράσεων, όπως ανάπτυξη προγραμμάτων σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την ανάπτυξη ορθολογικών πρακτικών στην γεωργική εκμετάλλευση, οργάνωση εκδηλώσεων περιβαντολλογικού περιεχομένου.

Η διαδικασία των αιτήσεων έχει ξεκινήσει και  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ( Ιω. Μέρλα & Λ. Δημοκρατίας), η οποία είναι υπεύθυνη για την επιλογή του δικαιούχων με βάση 1) το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα 2) την επαγγελματική και οικογενειακή κατάσταση  ( ανεργία, πολυτεκνία) 3) την ιδιότητα του δημότη  Αγ Αναργύρων

Η διαδικασία των αιτήσεων έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως την 5η Σεπτεμβρίου 2021. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

1) Φωτοτυπία   Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατηρίου

2) Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης

3) Ε1,Ε9 και εκκαθαριστικό Σημείωμα της Εφορίας του οικονομικού έτους 2020

4 ) Κάρτα ανεργίας εφόσον υπάρχει

5) Λογαριασμό ΔΕΗ ή Μισθωτήριο συμβόλαιο στο όνομα του αιτούντος

6) Λοιπά δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν ότι ο δικαιούχος ανήκει σε ευπαθή ομάδα πληθυσμού ( πχ διαζευκτήριο για μονογονεϊκές, κάρτα ανεργίας για ανέργους κτλ).

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, στα τηλέφωνα 2132039933 & 213 2039930 ( Ι. Πρεκετέ & Κ Τζανετή)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 27 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υπογράφηκε η σύμβαση για την αποκατάσταση του κεντρικού αγωγού υδροδότησης της Αλεξανδρούπολης και της οδού πρόσβασης στο φράγμα

Υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και τον ανάδοχο του έργου η σύμβαση για…

Βιώσιμες Πόλεις 26 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέοι σύγχρονοι υπόγειοι κάδοι στο Δήμο Λαγκαδά

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη βελτίωση και την αναβάθμιση του τομέα της καθαριότητας αλλά…

Βιώσιμες Πόλεις 25 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Ψήφισε με τη γόπα σου»-Το γόπα project στον Δήμο Χαλκιδέων

Σταχτοδοχεία-κάλπες τοποθετήθηκαν, το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021, σε 14 κεντρικά σημεία του Δήμου Χαλκιδέων, τα…