Άρθρο Localit 24 Μαΐου, 2017

Δημοσκόπηση “Die Welt”: Σχεδόν οι μισοί Γερμανοί υπέρ του κουρέματος του ελληνικού χρέους

Το 45,6% των πολιτών στην Γερμανία τάσσονται υπέρ του κουρέματος του ελληνικού χρέους, ενώ το 47,2% κατά του κουρέματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Civey, η οποία έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας “Die Welt”.

Yπέρ του κουρέματος τάσσεται το 80,3% των ψηφοφόρων του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke), το 76,6% των Πρασίνων (Die Gruenen) και το 75,6% των ψηφοφόρων του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD).

 Αντίθετα, οι ψηφοφόροι της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU/CSU) τάσσονται κατά του κουρέματος σε ποσοστό 64%, ενώ κατά τάσσεται και το 57,4% των ψηφοφόρων του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας(FDP). To μεγαλύτερο αρνητικό ποσοστό καταγράφεται πάντως στις τάξεις των ψηφοφόρων του κόμματος “Εναλλακτική για την Γερμανία” (AfD).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλλική Σκάλα Λαυρίου: Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η αποκατάσταση

Εξασφαλίστηκε Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Γαλλικής Σκάλας Μεταλλείων Λαυρίου – Σημαντικό βήμα ανάδειξης της…