Άρθρο Localit 13 Απριλίου, 2014

Δημόσιο: Απογραφή ως τις 30 Απριλίου για τα ΝΠΙΔ, αλλιώς …. κυρώσεις

ΜητσοτάκηςΜε κυρώσεις προειδοποιεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου δεν προχωρήσουν μέχρι τις 30 Απριλίου στην απογραφή τους στο Μητρώο του Δημοσίου. Μετά την ημερομηνία αυτή και εφόσον δεν έχουν απογραφεί διακόπτεται προς τα συγκεκριμένα ΝΠΙΔ κάθε επιχορήγηση ενώ ειδικά για ΔΕΚΟ αναστέλλεται και η καταβολή αμοιβών στα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων. Η απογραφή εντάσσεται στο πλαίσιο των διεθνών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα και όπως επισημαίνει το υπουργείο «η αδυναμία τήρησης αυτής της προθεσμίας αποτελεί παράβαση της εν λόγω υποχρέωσης».

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο, μετά την απογραφή των ΝΠΙΔ ακολουθεί η ένταξή τους στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής (ΕΑΠ). Για τα νομικά πρόσωπα “για όσο διάστημα παρατηρείται παρέκκλιση από την απογραφή στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου και από τη διαδικασία πληρωμής μέσω ΕΑΠ, αναστέλλεται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η επιχορήγηση ή απόδοση πόρων ή οποιασδήποτε μορφής ενίσχυση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό”.

Επιπροσθέτως, για τις ΔΕΚΟ καθώς και για τα ΝΠΔΔ, για όσο διάστημα παρατηρείται η ανωτέρω παρέκκλιση, επιπλέον των ανωτέρω, αναστέλλεται η καταβολή των αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. “Η επί δίμηνο μη συμμόρφωση και η εξακολούθηση παρέκκλισης από τη διαδικασία πληρωμής μέσω ΕΑΠ που διαπιστώνεται από τον αρμόδιο κάθε φορά φορέα επιφέρει την αυτοδίκαιη παύση της θητείας των εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου” τονίζεται χαρακτηριστικά.

Τέλος, με την εγκύκλιο καλούνται οι υπεύθυνοι για την απογραφή να μεριμνήσουν για την απογραφή των ΝΠΙΔ και των επιχειρήσεων υπουργείων, που δεν έχουν ανταποκριθεί ακόμη και εντάσσονται στο πεδίο εφαρμογής της απογραφής, καθώς επίσης και πάσης φύσεων επιχειρήσεων των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, στην περίπτωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ την Παρασκευή 12 Ιουνίου

Συνεδριάζει την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2026 και ώρα 12:00 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στην…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…