Άρθρο Localit 03 Απριλίου, 2024

Δήμος Ζωγράφου: Ανοίγει μετά από 10 χρόνια η παιδική χαρά Ούλοφ Πάλμε

Ανοίγει ξανά τις πόρτες της και είναι έτοιμη να υποδεχθεί τα παιδιά η παιδική Χαρά στο Μητροπολιτικό Πάρκο Ιλισίων, στην οδό Ούλοφ Πάλμε, έπειτα από 10 χρόνια που παρέμενε κλειστή.

Η ολοκληρωμένη ανάπλαση της Παιδικής Χαράς Ούλοφ Πάλμε, έκτασης 2.280 τ.μ. από το δήμο Ζωγράφου περιλαμβάνει νέα όργανα παιχνιδιού, δάπεδα ασφαλείας, αστικό εξοπλισμό (παγκάκια, κάδους απορριμμάτων κ.λπ.), νέο ηλεκτροφωτισμό, ασφαλή περίφραξη, ώστε η διαμόρφωση του χώρου να προσφέρει ασφαλή, ευχάριστη και άνετη παραμονή για όλες τις ηλικιακές ομάδες!

Πιστοποίηση και ασφάλεια

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου ο σχεδιασμός της παιδικής χαράς ακολουθεί τις αρχές της αειφόρου διαχείρισης και της ασφάλειας του χώρου, καθώς έχουν ληφθεί υπόψη τα πρότυπα του ΕΛΟΤ αναφορικά με τα όργανα και τον εξοπλισμό , ην απαιτούμενη ελεύθερη επιφάνεια πτώσης, τον απαιτούμενο ελεύθερο χώρο μεταξύ των οργάνων, την προστασία των παιδιών και την προσβασιμότητα από όλους τους επισκέπτες συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

Επιπλέον, έχει εξασφαλιστεί το απαιτούμενο από τη νομοθεσία πιστοποιητικό καταλληλότητας παιδικής χαράς, αλλά κυρίως η υγιεινή, η ασφάλεια και η δημιουργικότητα των παιδιών ως των μελλοντικών χρηστών της.

Η ανάπλαση της παιδικής χαράς πραγματοποιήθηκε με επίβλεψη και ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας με κατάλληλο σχεδιασμό, εξασφαλίζοντας την πιστοποίησή της από πλευράς ασφάλειας και λειτουργικότητας βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Ο συγκεκριμένος χώρος θα καλύψει τις ανάγκες της περιοχής για υπαίθρια αναψυχή, ενός μεγάλου αριθμού παιδιών και των συνοδών τους, αφού βρίσκεται σε κομβικό σημείο στα όρια μεταξύ τριών δήμων Ζωγράφου, Καισαριανής και Αθηναίων και  συνορεύει με την Πανεπιστημιούπολη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 12 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συγκέντρωση Πασχαλινών δώρων στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Με σύνθημα «Μπες και φέτος στο ρόλο σου! Γίνε Νονός» το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και…

Ενδιαφέρουν 12 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκατοντάδες συστημένες επιστολές για καθαρισμό οικοπέδων από τον Δήμο Πεντέλης

Μεγάλο αριθμό συστημένων επιστολών,  έχει αποστείλει σε ιδιοκτήτες  ακάλυπτων χώρων και οικοπέδων η Αντιδημαρχία Καθαριότητας,…

Ενδιαφέρουν 11 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Τα πρώτα info points εγκαταστάθηκαν στο Ιστορικό Δημαρχείο της πόλης

Δέκα διαδραστικά συστήματα  που τοποθετήθηκαν στην είσοδο και σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Ιστορικού Δημαρχείου…