05 Μαΐου, 2021

Δήμος Ζίτσας: «Εφαρμογές Έξυπνης Στάσης»

Ο Δήμος Ζίτσας υιοθέτησε, την σύγχρονη πρόταση στις αστικές μεταφορές μέσω της εγκατάστασης της «έξυπνης στάσης».

Η «Έξυπνη Στάση» Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) αντιπροσωπεύει την, πλέον, καινοτόμα τάση στον τομέα των έξυπνων μεταφορών σε αστικό περιβάλλον. Η υψηλής ποιότητας κατασκευής της μαζί με το σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της, αλλά και τις δυνατότητες έντυπης και ψηφιακής διαφήμισης, την καθιστούν μια ολοκληρωμένη και ανταγωνιστική πρόταση για τις αστικές συγκοινωνίες σε ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο ψηφιακό κόσμο.

Η «Έξυπνη Στάση» φέρει τη δυνατότητα πλήρους προσαρμογής στις ανάγκες και απαιτήσεις του υποψήφιου φορέα-χρήστη τόσο σε επίπεδο εμφάνισης, όσο και σε επίπεδο υπηρεσιών. Με τον συγκεκριμένο τρόπο, η τυπική στάση εκσυγχρονίζεται υιοθετώντας τις νέες τεχνολογίες. Ειδικότερα τα στέγαστρα που εγκατέστησε ο Δήμος Ζίτσας, παρέχουν λειτουργικότητα και προσαρμογή στο περιβάλλον και συνδυάζονται με τις σημάνσεις των στάσεων σε ένα αρμονικό σύνολο. Επίσης προσφέρουν την απαραίτητη προστασία στους χρήστες των αστικών συγκοινωνιών από τις καιρικές συνθήκες κατά τον χρόνο αναμονής τους και εξασφαλίζουν ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Τα στέγαστρα υποστηρίζουν την ανάρτηση οποιασδήποτε έντυπης πληροφόρησης, για τη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών, προς ενημέρωση των επιβατών, ενώ παράλληλα η εγκατάσταση της πληροφόρησης προστατεύεται απόλυτα από τις καιρικές συνθήκες. Το επιβατικό κοινό περιμένοντας το λεωφορείο μπορεί να φορτίσει τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές του ενσύρματα (μέσω θύρας USB) ή ασύρματα.

Η εγκατάσταση έχει πλήρη (100%) ενεργειακή αυτονομία με τη χρήση φωτοβολταϊκών πάνελ, εγκατεστημένα στην οροφή της στάσης. Επιπλέον, η ισχυρή παραγωγή ενέργειας δίνει την δυνατότητα αυτόνομου νυχτερινού φωτισμού με λαμπτήρες led, εφαρμογή που εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας, προσφέρει και μια αίσθηση ασφάλειας σε σημεία, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα ήταν φωτισμένα ή ο φωτισμός δεν θα ήταν επαρκής.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο το έργο λειτουργεί από τον Δήμο Ζίτσας και η χρηματοδότηση του προέρχεται από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» αλλά και από ίδιους πόρους του Δήμου. Απώτερο στόχο αποτελεί η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του επιβατικού κοινού του Δήμου Ζίτσας με την τοποθέτηση σύγχρονων και καλαίσθητων στεγάστρων αναμονής σε στάσεις λεωφορείων σε όλες τις Κοινότητες του λεκανοπεδίου του Δήμου, είτε αυτές εξυπηρετούνται από την αστική είτε από την υπεραστική συγκοινωνία, η ενίσχυση της μεταφοράς των πολιτών με ΜΜΜ, η διευκόλυνση σε χρήση ψηφιακής τεχνολογίας αλλά και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα εξοικονόμησης ενέργειας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές Δήμων 20 Ιουλίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Το Ψηφιακό Αποθετήριο Ιστορίας Δήμου Σαρωνικού παρουσιάσθηκε πρόσφατα στο αμφιθέατρο του δημαρχιακού μεγάρου σε μια…

Καλές Πρακτικές Δήμων 20 Ιουλίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Τους μαθητές και τα σχολεία που συμμετείχαν στον 6ο Μαραθώνιο Ανακύκλωσης καθώς και τους νικητές του διαγωνισμού…

Καλές Πρακτικές Δήμων 19 Ιουλίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρέσπα χωρίς σκουπίδια: Διασυνοριακή δράση καθαρισμού

Με πρωτοβουλία των Δημάρχων των τριών Δήμων από τις τρεις χώρες που μοιράζονται την Μεγάλη…