Άρθρο Localit 04 Δεκεμβρίου, 2023

Δήμος Βοΐου: Συνέδριο για την εφαρμογή ρομποτικής εκπαίδευσης στα σχολεία

Στόχος η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και η ανάδειξη και προστασία των προστατευόμενων περιοχών Natura 2000

 

Ο Δήμος Βοΐου  στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων για την ευαισθητοποίησή των πολιτών για την περιβαλλοντική διαχείριση και την ανάδειξη των προστατευόμενων περιοχών Natura 2000, διοργανώνει  συνέδριο την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 11:30π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων Τραμπάντζειου Γυμνασίου Σιάτιστας.

Το συνέδριο στοχεύει στην ανάδειξη της σημασίας τους στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Θα δοθεί έμφαση στο ρόλο της εκπαίδευσης στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και στην ανάδειξη και προστασία των προστατευόμενων περιοχών Natura 2000. Θα εστιάσει σε καινοτόμες διδακτικές πρακτικές που αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες και συγκεκριμένα τη ρομποτική.

Θα παρουσιαστούν επίσης τα αποτελέσματα από το πρόγραμμα περιβαλλοντικής και ρομποτικής εκπαίδευσης «Δήμος Βοΐου: Ένας τόπος μαγικός» που υλοποιήθηκε σε 19 σχολικές μονάδες του Δήμου, με σκοπό την προώθηση συναφών πρακτικών.

Αναμένεται να αποτελέσει ευκαιρία ανάπτυξης γόνιμου διαλόγου μεταξύ εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών φορέων, ειδικών έρευνας και ανάπτυξης, τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστημονικής κοινότητας καθώς και πολιτών.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο «Ενημέρωση μαθητών Δήμου Βοΐου με τη μέθοδο Ρομποτικής Εκπαίδευσης σε θέματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης», που υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Ολοκλήρωση Εθνικού Συστήματος προστατευόμενων περιοχών και διαχειριστικών δομών περιοχών NATURA 2000, η οποία χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανοίγει στις 26 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού για υποβολή αιτήσεων

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού, ανοίγει την προσεχή Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με…

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία Δήμου Θεσσαλονίκης – Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης

Η αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης τέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη…

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δράμα: Παράταση υποβολής αιτήσεων για μείωση δημοτικών τελών

Έως την Παρασκευή 15 Μαρτίου, παρατείνεται στον Δήμο Δράμας, η υποβολή αιτήσεων για μείωση δημοτικών…