Άρθρο Localit 24 Ιουλίου, 2023

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Σε επιφυλακή το σύνολο του δημοτικού μηχανισμού λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει θέσει από χθες Κυριακή 23 Ιουλίου σε πλήρη κατάσταση επιφυλακής το σύνολο του Δημοτικού Μηχανισμού, τα ειδικά οχήματα πυρασφάλειας, τους εργαζόμενους και τους  εθελοντές λόγω της κατάστασης συναγερμού εξ αιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Καλεί κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να συμβάλουν στη μεγάλη προσπάθεια αποφυγής ή και αντιμετώπισης πυρκαγιών αποφεύγοντας άσκοπες μετακινήσεις, ενώ θυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια της κατάστασης συναγερμού απαγορεύονται αυστηρά ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, η ρίψη βεγγαλικών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Επίσης υπενθυμίζει πως απαγορεύεται η διέλευση, η παραμονή και η κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση. Παρακαλούνται όλοι να συνεργαστούν με τις υπηρεσίες, τη Δημοτική Αστυνομίας, την Πολιτική Προστασία και τους υπαλλήλους του Δήμου, με κατανόηση προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα κατά τη διάρκεια του συναγερμού.

Συγκεκριμένα στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης η περιοχές που τίθεται σε ισχύ απαγόρευση είναι οι ακόλουθες:

Αναλυτικοί χάρτες: (https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1e-HhRrgsEQysOpX6K1nyKjEbYKv2fGM&ll=37.83610415717937%2C23.786979999999982&z=13)

Δημοτική Ενότητα Βούλας

Περιοχή Πευκωτό (3 μπάρες στις εισόδους)

Αφορά το πολύγωνο μεταξύ των οδών Κανελλόπουλου, Υπάτης, αδιέξοδο Ιόλης, Φλέμινγκ και αδιέξοδο Φλέμινγκ, Μενελάου, Κυβέλης, Στρατή Δεληγιαννάκη στο αδιέξοδο, Αγχιάλου, Δράμας και Ηγουμενίτσας .

Δημοτική Ενότητα Βούλας στα σύνορα με τη Δημοτική Ενότητα Βάρης

Ορεινός Όγκος Περιοχής Πανοράματος Βούλας και Χερώματος Βάρης (7 μπάρες στις εισόδους)

Αφορά το πολύγωνο μεταξύ των οδών Τροίας, Εκτορος, Κασταλίας, Αριστείδου, Αρματωλών στο αδιέξοδο, Παρνασσού στο αδιέξοδο, Λαμίας στην είσοδό της στο δασικό, Διστόμου στην είσοδό της στο δασικό,  Κατσαντώνη στο αδιέξοδό της, Θεμιστοκλέους στο αδιέξοδό της,  Θεσπιέων στο αδιέξοδό της, Ιερολοχιτών, Υμηττού στην είσοδό της στο δασικό, Δαρδανελλίων στην είσοδό της στο δασικό, Σπάρτης στο αδιέξοδο, Μεσολογγίου στο αδιέξοδο, Ιωαννίνων,  Ρόδου (έως τη συμβολή της με την οδό Σύρου),  Νυμφών

Περιοχή Καλυμνιώτικα Βούλας, περιοχή Διλόφου – Χερώματος Βάρης   

Αφορά το πολύγωνο μεταξύ των οδών Ρόδου, των κάθετων οδών   στην οδό Παπανικολή και την οδό Γραβιάς που οδηγούν στο δασικό, Παναγίτσας, οι κάθετοι οδοί στην οδό Ζαλόγγου που οδηγούν στο δασικό, οι κάθετοι οδοί στην Ανδρέα Παπανδρέου που οδηγούν στο δασικό, Νυμφών.

Δημοτική Ενότητα Βάρης

Λόφος Μπαράκο (2 μπάρες στις εισόδους)

Αφορά το πολύγωνο μεταξύ της Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου  (είδοδος από  Riba’s) και οδών Σφακίων, Αιγαίου, Τριπόλεως , Κρήτης, 2ας Μεραρχίας.

Περιοχή Κόρμπι Βάρης

Αφορά το πολύγωνο μεταξύ των οδών Ονείρων, Ρένας Βλαχοπούλου, Δημητσάνας, Λέρου, Μεγ. Σπηλαίου, Σεληνούντος, Αγόριανης, Αδιέξοδο Κολοκοτρώνη, Ξάνθης, Αξιέξοδο Υμηττου, Κισσάμου, Αδιέξοδο Αγαμέμνονος , Αξιέξοδο Λαιθίου, Αγίας Βαρβάρας, 2ας Μεραρχίας στο στην είσοδο στο δασικό.

Περιοχή ΣΕΟ Βάρης – Δίλοφο (Ακρόπολη Λαθούριζας)

Αφορά το πολύγωνο μεταξύ των οδών Καλαμάτας (στις εισόδους της προς το δασικό), Σφακίων,  Φιλίας, Κέρκυρας στην είσοδό της στο δασικό, Κέκροπος στο αδιέξοδο,  Μεγ. Αλεξάνδρου, Σελήνης, Δάφνης και  οι κάθετοι οδοί στην Υπάτης που οδηγούν στο δασικό.

Περιοχή Χερώματος Βάρης (Λόφος Μελίσσι)

Αφορά το πολύγωνο μεταξύ της Λεωφ. Ευελπίδων και των οδών Ανδρέα Παπανδρέου, Μπράλου, Ελ. Βενιζέλου, 25ης Μαρτίου, Υψηλάντου, Αθανασίου Διάκου, Οδυσσέα Ανδρούτσου, Σπετσών.

Όρος Ξηρόχαβος (αφορά την περιοχή Βουλιαγμένης και Βάρκιζας)

Αφορά το πολύγωνο μεταξύ των οδών Διονύσου, Δαιδάλου, οι κάθετοι οδοί στην οδό Αλ. Παναγούλη που οδηγούν στο δασικό, Αφροδίτης, Φρυνίχου, Παλλάδος, Ελπίδος στο αδιέξοδο, Τέρμα Εβρου, τέρμα Κλεοπάτρας, οι κάθετοι οδοί στην οδό Πολυξένης προς το δασικό και η οδός Πολυξένης, Ηρας, αδιέξοδο Αρτέμιδος.

Δημοτική Ενότητα Βουλιαγμένης

Περιοχή Φασκομηλιά Βουλιαγμένης (4 μπάρες στις εισόδους)

Αφορά το πολύγωνο μεταξύ των οδών Μαυρολέοντος στην προβολή της με την οδό Αμαρυλλίδος, Πολυξένης, Βορρεάδων στην συμβολή της με την οδό Ουρανίας, Πριάμου και οι κάθετοι οδοί στην Πριάμου προς το δασικό, Θησέως,  παραλιακή Λεωφ. Αθηνών Σουνίου (έναντι καταστήματος island),  είσοδος στο δασικό από Α΄ λιμανάκια, Πανός, Χλόης, Αργοναυτών, Σαπφούς.

Λόφος Τάσσιανης

Αφορά το πολύγωνο μεταξύ των οδών Λυκούργου, Αχιλλέως, Θησέως, Φαέθοντος,

Φλέμινγκ (στο αδιέξοδο), Καρκαβίτσα, Κίρκης.

Λόφος Εθνικής Ενότητας (ΛΟΚ) (5 μπάρες στις εισόδους)

Αφορά το πολύγωνο μεταξύ της Λεωφ. Αθηνάς και των οδών Καβουρίου, Δημ. Λαμπράκη και  Κρόνου.

Λόφος  Αλεξ. Παπαναστασίου

Αφορά το πολύγωνο μεταξύ των οδών, Αρεθούσης, Αδαμόπουλου, Αλκαίου και Αυγής.

Μεγάλο Καβούρι (2 μπάρες)

Αφορά το πολύγωνο μεταξύ των οδών Κρόνου, Δημ. Λαμπράκη, Καβουρίου στη συμβολή της με την Λητούς, Λητούς, , Ακτής και έως Ανέμου

Σημειώνεται πως στην παραλία του Μεγάλου Καβουρίου επιτρέπεται η είσοδος ΜΟΝΟ σε πεζούς λουόμενους από τον παραλιακό πεζόδρομο.

Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης – όρμος Νηρηίδων (1 μπάρα)

Αφορά το πολύγωνο μεταξύ των οδών Λητούς, Βάκχου (κάθοδος προς όρμο Νηρηϊδων

Αύρας, Απόλλωνος (Κατηγορία 4 & 5)

Περιοχή Λαιμού Βουλιαγμένης

Αφορά το πολύγωνο από την Απόλλωνος μετά την είσοδο στη Μαρίνα Βουλιαγμένης και ως το αδιέξοδο της οδού καθώς και το αδιέξοδο τμήμα της αδιαμόρφωτης οδού προς παρεκκλήσι Αγ. Νικολάου (Κατηγορία 4 & 5).

Τέλος, υπενθυμίζει  πως έχουν αναβληθεί όλες οι δημοτικές δραστηριότητες που είχαν προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια του καύσωνα ενώ στο Δήμο λειτουργούν κλιματιζόμενοι χώροι υποδοχής ευπαθών ομάδων του πληθυσμού (https://www.vvv.gov.gr/index.php/enimerosi-tou-politi/delt-typou-graf-dimarxou/item/12975-nea-anakoinosi-klimatizomenoi-xoroi).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Μοσχάτου -Ταύρου

Από την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαΐου, ξεκινά η υποβολή νέων αιτήσεων για την παροχή βασικών…

Ενδιαφέρουν 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα “Απόλλων” από την περιφέρεια Θεσσαλίας

Ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα “Απόλλων” που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού στη χώρα και…

Ενδιαφέρουν 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
30ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, 12-21 Ιουλίου 2024

Αφιερωμένο στους Καλλιτέχνες του Χορού- Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων   Συνώνυμο με την εξέλιξη του…