Άρθρο Localit 02 Σεπτεμβρίου, 2022

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 20% με «έξυπνη διαχείριση» της έντασης του οδοφωτισμού 

Σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας η οποία θα κυμαίνεται μεταξύ 20% και 25% σύμφωνα με επίσημους υπολογισμούς, θα πετυχαίνει από τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με παρέμβαση μέσω τηλεματικής στην ένταση του οδοφωτισμού.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει, το «έξυπνο» σύστημα οδοφωτισμού που έχει εγκατασταθεί στο Δήμο από το 2017, θα προγραμματιστεί να μειώσει την ένταση των λαμπτήρων LED σταδιακά από 20% έως 30% τις μεταμεσονύκτιες ώρες στο πρωτεύον και δευτερεύον δίκτυο εντός του αστικού ιστού, αρμοδιότητας του.

«Η μείωση αυτή θα επιτύχει εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 20%, διπλάσιο του ποσοστού που ζήτησε η κυβέρνηση από τους δήμους της χώρας, χωρίς να μειωθεί η φωτεινότητα στους δρόμους σε επίπεδο χαμηλότερο από το επιτρεπτό για λόγους ασφάλειας», όπως αναφέρει.

Παράλληλα σημειώνει ότι το δίκτυο οδοφωτισμού με σύγχρονους λαμπτήρες LED αύξησε σύμφωνα με μετρήσεις της φωτεινότητας πριν και μετά την τοποθέτηση του νέου συστήματος, σε διάφορα σημεία της πόλης τη φωτεινότητα κατά ποσοστό που κυμαίνεται από 120% έως 180% με αποτέλεσμα η τελική φωτεινότητα στους δρόμους κατά την περίοδο που θα μειώνεται η ένταση για εξοικονόμηση ενέργειας, να είναι σημαντικά υψηλότερη απ’ ότι ήταν πριν την εγκατάσταση του νέου δικτύου.

«Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συμβάλει αποφασιστικά στη συνολική Ευρωπαϊκή προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης μειώνοντας περαιτέρω την κατανάλωση του 50% εξοικονόμησης που πετυχαίνει τα τελευταία περίπου πέντε χρόνια μετά την εγκατάσταση του σύγχρονου ολοκληρωμένου δικτύου 6.000 λαμπτήρων LED σε όλους του δρόμους της πόλης, το πρώτο δίκτυο που εγκαταστάθηκε στη χώρα», όπως επισημαίνει σχετικά.

Τέλος, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης καλεί όλους του κατοίκους της πόλης να συμβάλουν στη μεγάλη προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης με την ορθή διαχείριση του οικιακού φωτισμού και των ηλεκτρικών τους συσκευών.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 07 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νάουσα: Σύγχρονο απορριμματοφόρο και καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων παρέλαβε από τον Φο.Δ.Σ.Α ο Δήμος

Ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Διαχείριση Βιοαποβλήτων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας»,…

Βιώσιμες Πόλεις 07 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επεκτείνεται η εφαρμογή του προγράμματος διαχείρισης βιοαποβλήτων στον Δήμο Αγ. Δημητρίου

Στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, επεκτείνεται η εφαρμογή του προγράμματος διαχείρισης βιοαποβλήτων, μετά την έγκριση της…

Βιώσιμες Πόλεις 06 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τελικό στάδιο ο διαγωνισμός για την ανάπλαση του κήπου της Ροδιακής Έπαυλης

Σε τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για το έργο…