Άρθρο Localit 21 Ιανουαρίου, 2022

Δήμος Τρικκαίων: 900 μαθητές συνδιαμορφώνουν προτάσεις για την Κλιματικά Ουδέτερη Πόλη

Σχεδόν 900 μαθητές και μαθήτριες λυκείων των Τρικάλων έχουν – μέχρι στιγμής – συνδιαμορφώσει τις προτάσεις που θα συμπεριλάβει ο δήμος Τρικκαίων στον φάκελο υποψηφιότητάς του για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις της Ε.Ε..
Η εκστρατεία και η γενικότερη προσπάθεια του δήμου ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2021, με σειρά πρωτοβουλιών (στοχοθεσία, προγραμματισμός, δημοσιότητα, μελέτη, διαβούλευση). Μία από τις σημαντικές πρωτοβουλίες, είναι η συμμετοχή της κοινωνίας στη συνδιαμόρφωση προτάσεων που θα συμπεριληφθούν στον φάκελο.
Και μάλιστα των μαθητών, που ουσιαστικά θα βιώνουν για περισσότερα χρόνια τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.
Έτσι, ο δήμος Τρικκαίων απευθύνθηκε σε μαθητές και μαθήτριες της Β και Γ τάξης λυκείων των Τρικάλων. Ήδη, οι ειδικοί συνεργάτες του δήμου Χ. Καλλιάρας και Κ. Ζαχαρή έχουν επισκεφθεί 10 λύκεια των Τρικάλων και περίπου 900 μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν ήδη στο ειδικό εργαστήρι υποβολής προτάσεων (ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί, όταν ολοκληρωθούν οι επισκέψεις στα σχολεία).
Η πιο πρόσφατη επίσκεψη έγινε την Παρασκευή2 1 Ιανουαρίου 2022 στο 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων.
Το εργαστήρι περιλαμβάνει, εκτός από την ενημέρωση για τους στόχους της πρωτοβουλίας, την εξειδίκευση των στόχων και των δράσεων για τον δήμο, ενημέρωση για τις υπάρχουσες και προηγούμενες πρωτοβουλίες και δράσεις και – το κυριότερο – συνεργασία και συνδιαμόρφωση προτάσεων, με βάση τους στόχους για μια Κλιματικά Ουδέτερη Πόλη
Μετά την ομαδοποίηση αυτών των προτάσεων, θα ακολουθήσει η επεξεργασία τους, ώστε οι πιο σημαντικές να συμπεριληφθούν στον φάκελο υποψηφιότητας που στα τέλη του μήνα θα υποβάλλει στην ΕΕ ο Δήμος Τρικκαίων.
Ταυτοχρόνως, οι πολίτες συμμετέχουν στην ηλεκτρονική διαβούλευση. Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Τρικκαίων (www.trikalacity.gr), ήδη υποβάλλουν τις προτάσεις τους, απαντώντας σε σχετικό ερωτηματολόγιο (στον σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfXwo87Lt-Kr4OAxI_PB9KO6yLP4Ntff6oJ4WPd-XdUd-mHxA/viewform).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 25 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ημέρα Καριέρας συνδιοργανώνουν ο δήμος Ηρακλείου και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης την Πέμπτη 26 Μαΐου

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στο πλαίσιο του ενταξιακού…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 24 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρώτο βραβείο στον δήμο Ηρακλείου για την εφαρμογή «Φόρτος Κίνησης στους δρόμους»

Οι διακρίσεις για την ψηφιακή πολιτική και τις δράσεις του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζονται. Συγκεκριμένα, στα βραβεία…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 24 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μετατροπή του δημαρχείου και του παιδικού σταθμού Πρεσπών σε κτίρια σχεδόν μηδενικών εκπομπών

Ένα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση της στρατηγικής του Δήμου Πρεσπών για την ενεργειακή μετάβαση έγινε…