Άρθρο Localit 10 Οκτωβρίου, 2013

Δήμος Θεσσαλονίκης: Μαθήματα θεραπευτικής ιππασίας για τους μαθητές των ειδικών σχολείων της Θεσσαλονίκης

Δωρεάν μαθήματα θεραπευτικής ιππασίας για τους μαθητές των τριών Ειδικών Σχολείων του προσφέρει για πρώτη φορά ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Ιππικό Κέντρο Μακεδονίας στη Νέα Ραιδεστό, με ημερομηνία έναρξης το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 και ώρα από 15.30 έως 17.30.

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου (δίπλα στα γήπεδα Μάττα- Ν.Ραιδεστός), προσφέρει μαθήματα δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Σάββατο και Κυριακή, κατά τις ώρες 15.30-17.30,  για έξι μήνες.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η θεραπευτική ιππασία αποτελεί μια εναλλακτική μορφή αποκατάστασης  κατά τη διάρκεια της οποίας το άλογο προσφέρει ένα συνδυασμό κινησιοθεραπείας, φυσιοθεραπείας, αισθητηριακής ολοκλήρωσης και ψυχαγωγίας, ενισχύει την αυτονομία και την  αυτοπεποίθηση σε άτομα με αναπηρία, επιτυγχάνοντας σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους. Τα προγράμματα πραγματοποιούνται με εξειδικευμένο προσωπικό σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο με εκπαιδευμένα άλογα, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός καθώς και κατάλληλα εκπαιδευτικά παιδαγωγικά μέσα.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του  προγράμματος ο Αντιδήμαρχος Σχολικής Μέριμνας και Δια Βίου Μάθησης, Αντώνης Καρούμπης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ομίλου, συνομίλησε με τους υπεύθυνους προπονητές και παρακολούθησε την λειτουργία της σχολής, επισημαίνοντας το υψηλό ποσοστό συμμετοχής (άνω του 55%) των παιδιών από τα Ειδικά Σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: «προσβλέποντας στα ιδιαίτερα και σημαντικά οφέλη της Θεραπευτικής Ιππασίας για τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων του Δήμου μας, συνεργαζόμαστε με το συγκεκριμένο Ιππικό Κέντρο το οποίο μας  προσφέρει τις εγκαταστάσεις του, το προσωπικό, τα άλογα και γενικά τη λειτουργία της σχολής Θεραπευτικής Ιππασίας. Για το σκοπό αυτό, μαζί με τους εκπαιδευτές του Ομίλου, συμπράττουν επιπλέον 10 εθελοντές με σχετική εκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή. Επίσης, κατά τη διάρκεια του προγράμματος υπάρχει μέριμνα ιατρικής περίθαλψης ενώ κατόπιν χορηγίας της Euromedica θα υπάρχει διαθέσιμο και ασθενοφόρο. Η μεταφορά των παιδιών από και προς τους χώρους της προπόνησης έχει εξασφαλιστεί με τη συνεργασία των Συλλόγων Γονέων και των τριών Ειδικών Σχολείων».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…