10 Μαΐου, 2022

Δήμος Σύρου- Προσβάσιμες παραλίες για όλους.

Συστήματα SEATRAC, ράμπες και σημάνσεις ΑμεΑ απέκτησαν παραλίες της Σύρου, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο την δυνατότητα σε άτομα που έχουν κινητικά και άλλα προβλήματα να έχουν πρόσβαση σε αυτές.

Να σημειωθεί ότι το SEATRAC κατασκευάστηκε για να λειτουργεί σαν βοηθητικός εξοπλισμός ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα ώστε να διευκολύνει την αυτόνομη πρόσβαση τους στη θάλασσα. Η κύρια ιδέα πίσω από την δημιουργία του ήταν να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Να σημειωθεί ότι στην παραλία του Γαλησσά εκτός από το σύστημα SEATRAC τοποθετήθηκαν και πέντε ομπρέλες ΑΜΕΑ πάνω σε ειδική ξύλινη πλατφόρμα, καθώς επίσης ,στους ελεύθερους χώρους της παραλίας ,εγκαταστάθηκαν δημοτικές ομπρέλες τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιούν οι λουόμενοι δωρεάν.

Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «Δημιουργία Ολοκληρωμένου Τουριστικού Προσβάσιμου Θαλάσσιου Προορισμού της παραλίας του Γαλησσά και των Αγκαθωπών», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσής της.

Μαζί με τις παραλίες Βάρης και Βούλγαρη, όπου, ήδη χρησιμοποιείται ανάλογος εξοπλισμός για την αυτόνομη πρόσβαση των Α.μ.Ε.Α. στη θάλασσα, οι παραλίες Αγκαθωπών και Γαλησσά αποτελούν πλέον ολοκληρωμένους τουριστικούς προσβάσιμους θαλάσσιους προορισμούς, με αποτέλεσμα η Σύρος να είναι ένα από τα ελάχιστα μέρη της χώρας μας, που απαριθμεί παραλίες φιλικές και προσβάσιμες για Α.μ.Ε.Α.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές Δήμων 20 Ιουλίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Το Ψηφιακό Αποθετήριο Ιστορίας Δήμου Σαρωνικού παρουσιάσθηκε πρόσφατα στο αμφιθέατρο του δημαρχιακού μεγάρου σε μια…

Καλές Πρακτικές Δήμων 20 Ιουλίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Τους μαθητές και τα σχολεία που συμμετείχαν στον 6ο Μαραθώνιο Ανακύκλωσης καθώς και τους νικητές του διαγωνισμού…

Καλές Πρακτικές Δήμων 19 Ιουλίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρέσπα χωρίς σκουπίδια: Διασυνοριακή δράση καθαρισμού

Με πρωτοβουλία των Δημάρχων των τριών Δήμων από τις τρεις χώρες που μοιράζονται την Μεγάλη…