Άρθρο Localit 09 Ιουνίου, 2023

Δήμος Σύρου-Ερμούπολης:”Γιατί πρέπει να ανακυκλώνουμε τα ληγμένα φάρμακα”

Ένα μεγάλο φορτίο από ληγμένα φάρμακα, που συλλέχθηκαν από τα φαρμακεία  της Σύρου, με τους ειδικούς πράσινους κάδους του ΙΦΕΤ, έφυγε για καύση, όπως ενημέρωσε ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης.

Τα φάρμακα αποστέλλονται είτε στο εξωτερικό για αδρανοποίηση και καύση, είτε για διαχείριση από αδειοδοτημένη μονάδα, η οποία έχει τη δυνατότητα για χημική και βιολογική επεξεργασία και τη μετατροπή τους σε μη επικίνδυνα.

Απευθύνοντας ευχαριστίες στους δημότες και κατοίκους του νησιού για την προστασία του περιβάλλοντος, υπενθυμίζει εμφατικά γιατί πρέπει να ανακυκλώνονται τα ληγμένα φάρμακα:

«Εάν τα φάρμακα  καταλήξουν στους χώρους υγειονομικής ταφής αποβλήτων ή στις αποχετεύσεις, όπου πολλά νοικοκυριά αδειάζουν τα υγρά από τα μπουκαλάκια στο νεροχύτη προτού πετάξουν τη συσκευασία με τα υπόλοιπα σκουπίδια, το αποτέλεσμα είναι να προκαλούνται βλαβερές συνέπειες λόγω αθροιστικού αποτελέσματος στην ατομική και δημόσια υγεία, καθώς οι δραστικές ουσίες που περιέχουν, επιστρέφουν στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω της τροφικής αλυσίδας».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ξεκινά το «Εξοικονομώ-Σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης»

Εντός των επόμενων μηνών προχωρά η κυβέρνηση στην υπουργική απόφαση προκήρυξης της δράσης «Εξοικονομώ-Σύνδεση με…

Ενδιαφέρουν 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συγκέντρωση Πασχαλινών δώρων σε Ελληνικό-Αργυρούπολη

Με σύνθημα «Μπες και φέτος στο ρόλο σου! Γίνε Νονός» το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και…

Ενδιαφέρουν 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συναντήσεις με τις δημοτικές αρχές του Κινήματος Διάσωσης και Επαναλειτουργίας του Σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου

Σειρά επαφών με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιεί το Κίνημα Διάσωσης και Επαναλειτουργίας  του Σιδηροδρόμου…