Άρθρο Localit 13 Μαΐου, 2025

Δήμος Σερρών: Ξεκίνησε η αποκομιδή επικίνδυνων συσκευασιών φυτοφαρμάκων

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής που ασκεί και με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ο Δήμος Σερρών ξεκίνησε την αποκομιδή των επικίνδυνων συσκευασιών φυτοφαρμάκων, από αγροτικές περιοχές του Δήμου.

Η δράση υλοποιείται από εξειδικευμένη εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης αποβλήτων, η οποία έχει συνάψει σχετική σύμβαση με το Δήμο Σερρών.

Η συλλογή γίνεται σύμφωνα με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και τους κανονισμούς, για τη διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων και αγροτών.

«Η απομάκρυνση των άδειων συσκευασιών ήταν προγραμματισμένη για σήμερα. Το συνεργείο της αδειοδοτημένης εταιρείας βρέθηκε το πρωί, στην τοπική κοινότητα Κουβουκλίου και προχώρησε στην αποκομιδή των επικίνδυνων συσκευασιών. Η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας αποτελούν προτεραιότητα για το Δήμο Σερρών», τονίζει σε γραπτή δήλωσή της, στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Άννα Ιορδανίδου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διαχείριση απορριμμάτων 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αγρινίου: Υπεγράφη σύμβαση κατασκευής μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων και βιοαποβλήτων

Υπεγράφη την Τετάρτη 7 Μαΐου, σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, η…

Διαχείριση απορριμμάτων 06 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΡΑΑΕΥ: Τρεις νέες πιστοποιήσεις Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Συνολικά έως σήμερα έχουν πιστοποιηθεί 10 από τους 14 Φο.Δ.Σ.Α. της χώρας Στην πιστοποίηση ακόμη…

Διαχείριση απορριμμάτων 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στ. Παπασταύρου: Στην Πελοπόννησο οι 3 από τις 13 μονάδες διαχείρισης που λειτουργούν στη χώρα – Υπό κατασκευή 24 μονάδες

Το έργο κατασκευάστηκε με ΣΔΙΔ και πλέον λειτουργεί ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για τα επόμενα…