Άρθρο Localit 16 Σεπτεμβρίου, 2013

Δήμος Σερρών: Εκδηλώσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας με θέμα «Μια υγιή ατμόσφαιρα, το μέλλον που θέλουμε»

Ακούμε και διαβάζουμε συχνά για την τρύπα του όζοντος. Τι ακρίβώς είναι, πώς αντιμετωπίζεται και τι συνέπειες έχει για τον πλανήτη;

Το στρώμα του όζοντος μεταβάλλεται από περιοχή σε περιοχή και ανάλογα με τις εποχές, ενώ επηρεάζει και επηρεάζεται από το κλίμα, καθώς ο μηχανισμός σχηματισμού του εξαρτάται από τη θερμοκρασία, την υγρασία, τους ανέμους και τη περιεκτικότητα της ατμόσφαιρας σε άλλες χημικές ενώσεις. Το όζον της στρατόσφαιρας αποτελεί τη μοναδική ασπίδα του πλανήτη μας ενάντια στις βλαβερές επιπτώσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας του Ήλιου, η οποία είναι ιδιαίτερα επιζήμια για όλους τους έμβιους οργανισμούς.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών ξεκινά την περίοδο  2013-2014  με το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα *Το Σχολείο πάει …Μουσείο*.                     

Για 3η χρονιά καλεί τα σχολεία του νομού μας, της Α/βαθμιας και Β/Θμιας εκπαίδευσης όπως και τα σχολεία όλης της χώρας που όλα αυτά τα χρόνια γνώρισαν από κοντά το Μουσείο μας και τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα.

Με θέμα *Μια  υγιή  ατμόσφαιρα, το μέλλον που θέλουμε*  οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν το βίντεο  http://www.youtube.com/watch?v=h2EWDjYa6-Ihttp://www.youtube.com/watch?list=UUNUtF-hteDtP8IkMjueu2CQ&v=J-MVxwk7zyo που δημιουργήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Περιβάλλοντος και ένα ΠΠ για το πως δημιουργήθηκε η τρύπα του όζοντος .Με το τέλος των παραπάνω θα ζητηθεί από τους μαθητές να μας υποδείξουν τρόπους για την προστασία του πλανήτη και να πολλαπλασιάσουν μέσα από το https://www.facebook.com/my.ozone.day  τις δικές τους πρωτοβουλίες κατά την διάρκεια της σχολικής τους χρονιάς και να στείλουν σε φίλους μία κάρτα επιλογής τους http://ozone.unep.org/new_site/en/GC_posters-2013.php .Σε κάθε τάξη που θα επισκεφθεί το μουσείο θα δοθεί το  εκπαιδευτικό υλικό  για να συνεχίσουν στην τάξη τους εάν το επιθυμούν http://www.unep.org/ozonaction/Events/OzoneDay/2013/tabid/129578/Default.aspx . Διάρκεια προγράμματος 30-10-13. Είσοδος δωρεάν.

*Οι δράσεις  υποστηρίζεται από τους εθελοντές φορείς :

Όμιλος Σερρών για UNESCO, η ΠΡΑΞΙΣ . Εθελοντές 2011,το Club Νέων της UNESCO Σερρών .
Υποστηρικτές του είναι οι εθελοντές Βασιλική Παπαθανασίου, Τατιάνα Αγγελίδου, Ελένη Πισώκα, Βίκη Καψάλη, Στέλλα Παπούλια, Αλεξία Ματζίρη,Μαρία Παπασημακοπούλου, με τους νέους Θέλμα Πολούα, Ακη Μακαρά Παρμενίων Πατιά ,Ανδρέας Καμελίδη,Χρύσα Βασιλακάκη  και του Ευρωπαίους εθελοντές  Jitka Bouskova,Erik Piana, ,Marc Michel Antoune Henine,Julia  Reiter με υποστηρικτή τον κ Κ Βαβαλέκα.

Χορηγοί επικοινωνίας, Εφημερίδες Πρόοδος, http://www.serresparatiritis.gr/ www.aposerres.gr,  www.rodonfm.net www.e–simerini.com

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…