Άρθρο Localit 05 Σεπτεμβρίου, 2016

Δήμος Ρόδου: Η Ρόδος στην Έκθεση «Tour Natur» στο Dusseldorf της Γερμανίας

Ο Δήμος Ρόδου συμμετείχε στην έκθεση «Tour Natur» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Dusseldorf της Γερμανίας στο διάστημα από Παρασκευή 2 έως και Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 στελεχώνοντας το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον εκθεσιακό χώρο Trade Fair Center or CCD Congress Center Dusseldorf.

Η έκθεση «Tour Natur» είναι η σημαντικότερη διεθνής έκθεση εναλλακτικού τουρισμού στη Γερμανία και προσελκύει τουρίστες από τη Γερμανία και την Κεντρική Ευρώπη οι οποίοι επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, αναρρίχηση, ιππασία, hiking, trekking, καγιάκ και με άλλες αθλητικές δραστηριότητες στη φύση.

Η αθλητική δραστηριότητα στην ύπαιθρο αποτελεί για τους Γερμανούς τουρίστες μία καθημερινότητα. Το 69% των Γερμανών ενδιαφέρεται για την πεζοπορία και ξοδεύει ετησίως πάνω από οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ για εναλλακτικές μορφές τουρισμού αποτελώντας μία αγορά στόχο για τους προορισμούς που διαθέτουν περιπατητικά μονοπάτια και αναρριχητικά πεδία. Στη συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζονται πέντε χιλιάδες προορισμοί και διακόσιοι εξήντα εκθέτες στην παράλληλη έκθεση «Caravan Salon Dusseldorf» ενώ μέσα από Β2Β συναντήσεις με σημαντικούς tour operators και επαγγελματίες του τουρισμού δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες φορείς και επιχειρηματίες να προσελκύουν κομμάτι της συγκεκριμένης αγοραστικής πίτας.

Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου συμμετείχε στη συγκεκριμένη έκθεση με το στέλεχός της Βλάση Φακιόλη και το έντυπο πληροφοριακό υλικό της διεκδικώντας ένα σημαντικό μερίδιο της διεθνούς τουριστικής αγοράς με την προσέλκυση επισκεπτών που αναζητούν νέες εναλλακτικές ταξιδιωτικές εμπειρίες και στοχεύοντας στην επέκταση της τουριστικής περιόδου. Το περίπτερο υποστήριξαν με την παρουσία τους και οι επιχειρηματίες Τάκης Μιχαηλίδης και Θέμις Έλληνα.

Στην έκθεση συμμετείχαν επίσης σημαντικοί επιχειρηματίες του νησιού οι οποίοι παρουσίασαν τις επιχειρήσεις τους και τα τουριστικά τους προϊόντα. Πιο συγκεκριμένα στην έκθεση συμμετείχαν τα ξενοδοχεία «Plaza Hotel» (Γεωργάς Α.Ε.) και «Έλαφος Hotel» (Ξενοδοχειακή Ε.Π.Ε. Ανδρέας Μιχαηλίδης) και οι επιχειρήσεις «Rhodescape Outdoor Experiences» (Σάββας Αγγέλου), «Rhodes Ostrich Farm and Park» (Γ. Καλαφατάς – Γ. Κεφάλα Ο.Ε.), «Rhodes Roads hiking Sea kayak and mountain bike» (Δημήτριος Θέμελης), «Discover Rhodes Island» (Κώστας Βασιλειάδης), «Trekking Hellas Authentic Outdoors Greece» (Τζελεπάκης Δ. – Ευστρατιάδου Μ. Ο.Ε.), «Elpida Ranch» (Αυγουστίνος Χατζηϊωάννου) και Έλληνα Θ. – Στεργιάδης Χ. Ο.Ε..

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…