Άρθρο Localit 13 Νοεμβρίου, 2024

Δήμος Ρεθύμνης: Υπεγράφη σύμβαση πολεοδόμησης στην περιοχή Αγίου Νικολάου – Κουμπέ

Τη σύμβαση του έργου με τίτλο “Κτηματογράφηση – Πολεοδόμηση – Μελέτη Πράξης Εφαρμογής στην περιοχή επέκτασης της Πολεοδομικής Ενότητας (Π.Ε.1) Αγίου Νικολάου – Κουμπέ της Δ.Ε. Ρεθύμνης, Δήμου Ρεθύμνης” υπεγράφη από τον δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη.
Η μελέτη αφορά περιοχή κατ’ εκτίμηση 300 στρεμμάτων, όπως αυτή περιγράφεται στο εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ρεθύμνου και βρίσκεται νότια του υφιστάμενου σχεδίου πόλης. Είναι αρχικού προϋπολογισμού 505.932,46 ευρώ και έχει χρονοδιάγραμμα περαίωσης τους 24 μήνες. Για τη νέα σύμβαση στις περιοχές Αγίου Νικολάου – Κουμπέ, ο δήμαρχος τόνισε, ότι πρόκειται για ακόμα μια πολύ σημαντική αναπτυξιακή εξέλιξη για την πόλη καθώς θα διαμορφωθούν συνθήκες υπεραξίας της γης με νέα οικόπεδα, δυνατότητα ανέγερσης νέων κατοικιών, διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων, ουσιαστικό εξορθολογισμό στις χρήσεις γης και κατά συνέπεια αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων.
Με την ευκαιρία, ο εήμαρχος Ρεθύμνης είχε εκτενής συζήτηση με τους μελετητές και για την υπό εκπόνηση μελέτη Πολεοδόμηση και την Μελέτη Πράξης Εφαρμογής νότια του σχεδίου πόλης Ρεθύμνου στις περιοχές Περιβολίων και Καλλιθέας, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς εκτελείται από τις ίδιες εταιρείες κατόπιν σχετικού διαγωνισμού.
Σύμφωνα με τους μελετητές έχει ολοκληρωθεί η τοπογραφική αποτύπωση, το επόμενο στάδιο είναι η κτηματογράφηση της περιοχής, ακολουθεί η πρόσκληση δηλώσεων ιδιοκτησίας και οι διαδικασίες αναμένεται να προχωρήσουν κανονικά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης που υπογράφηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 10 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Δράμας υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με παιχνίδι και δράσεις

Ο Δήμος Δράμας υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με μια ανοιχτή γιορτή για παιδιά και…

Με μια ματιά 08 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε στη Λαμία το 42ο AVIN Ράλλυ Φθιώτιδος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Λαμία το 42ο AVIN Ράλλυ Φθιώτιδος, που συγκέντρωσε και φέτος το…

Με μια ματιά 31 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Ναύπακτος γιόρτασε την ολοκλήρωση των έργων στο Ενετικό Λιμάνι

Αποδόθηκαν στην πόλη και τους πολίτες τα ολοκληρωμένα έργα συντήρησης, αποκατάστασης, στερέωσης και ανάδειξης του…