Άρθρο Localit 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Δήμος Ρεθύμνης: Θεματικές ξεναγήσεις στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου σε νέους που φοιτούν στο Ειδικό Σχολείο και σε παιδιά με αυτισμό

Θεματικές ξεναγήσεις στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου με το ειδικό προσβάσιμο αμαξίδιο που διαθέτει ο Δήμος, προσέφερε σε νέους που φοιτούν στο Ειδικό Σχολείο και σε παιδιά με αυτισμό, ο Δήμος Ρεθύμνης.

Η δράση για ‘Ατομα με Αναπηρία, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Προγραμματισμού & Ανάπτυξης του Δήμου και την Αρχαιολόγο του Γραφείου Παλιάς Πόλης Δ.Ρ., με τη συνεργασία του Σωματείου ΑμεΑ Δήμου Ρεθύμνης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023. Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία του ‘Αγνωστου Στρατιώτη από όπου εκκίνησαν για την βόλτα και την ξενάγηση στις ομορφιές της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου, με το προσβάσιμο αμαξίδιο.

Τα παιδιά, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή και τον πρόεδρο του Σωματείου ΑμεΑ Δ.Ρ Δημήτρη Τσαχάκη, ενθουσιάστηκαν με τη διαδρομή και ευχαριστήθηκαν τη συμμετοχή τους, γεγονός που επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας του Δήμου με το ενεργό Σωματείο ΑμεΑ Δήμου Ρεθύμνης και ενθαρρύνει την αγαστή συνέχισή της. Ο κ. Τσαχάκης και ο Δήμος διατηρούν διαχρονική συνεργασία για την προώθηση θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες με αναπηρία τόσο σε επίπεδο παρεμβάσεων τοπικής κλίμακας όσο και σε επίπεδο συμμετοχής σε Ευρωπαϊκά προγράμματα με θεματικές εστιασμένες στην διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και την εν γένει αναβάθμισης της ποιότητας ζωής τους, ήταν καθοριστική.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 13 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επίσκεψη γερμανών εκπρόσωπων μέσης εκπαίδευσης στα Ιωάννινα

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ιωαννιτών με τον αδελφοποιημένο Δήμο του Swerte της Γερμανίας,…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 16 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κιλελέρ: Καμπάνια ενημέρωσης στα σχολεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών

Καμπάνια ενημέρωσης των μαθητών και εκπαιδευτικών ξεκίνησε ο δήμος Κιλελέρ  σχετικά με την αντιμετώπιση του…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 15 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δ. Λέσβου: Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία στη Βατούσα

Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία ιδρύει ο δήμος Δυτικής Λέσβου στη Βατούσα.…