Άρθρο Localit 16 Ιουνίου, 2021

Δήμος Πλατανιά: Έργα ανάπλασης συγχρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο

Την ένταξη και συγχρηματοδότηση, από το «Πράσινο Ταμείο» και ίδιους πόρους, του έργου «Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων στους οικισμούς των Βρυσών και της Σπηλιάς», ανακοίνωσε ο Δήμος Πλατανιά.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η πρόταση είχε υποβληθεί από τον δήμο το 2020 και για την ένταξή της στο πρόγραμμα απαιτήθηκαν μία σειρά από συγκεκριμένες προδιαγραφές, εγκρίσεις και λοιπές απαιτήσεις, οι οποίες εκπληρώθηκαν έπειτα από τη συνεργασία των υπηρεσιών του δήμου, εσωτερικών και εξωτερικών συνεργατών.

Το έργο για την κοινότητα της Σπηλιάς αφορά τον ευρύτερο χώρο του υφιστάμενου Μνημείου Πεσόντων, τη δημιουργία παιδικής χαράς, χώρων άθλησης, μικρή κερκίδα για εκδηλώσεις, πρόσβαση σε ΑΜεΑ και γενικότερη ανάπλαση του χώρου.

Στην κοινότητα Βρύσες θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε τέσσερα σημεία, στην κεντρική πλατεία, στην κρήνη και σε παράπλευρους ανοικτούς χώρους.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 557.000,00 ευρώ, εκ των οποίων τα 243.888,00 ευρώ χρηματοδοτούνται από το «Πράσινο Ταμείο» και τα 313.112,00 ευρώ από ίδιους πόρους του Δήμου Πλατανιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εντάσσεται στον σχεδιασμό του δήμου για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του, για την αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων, ώστε αφενός να είναι λειτουργικοί, ασφαλείς και προσβάσιμοι αφετέρου να παρέχουν δυνατότητες άθλησης και αναψυχής στους πολίτες.

Παράλληλα, δημιουργούνται προϋποθέσεις μόνιμης παραμονής στην ενδοχώρα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 25 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραπέζια αθλημάτων και όργανα γυμναστικής από τον Δήμο Φλώρινας στο Νέο Δημοτικό Πάρκο

Με στόχο να κάνει προσιτή την άθληση σε όλους τους κατοίκους της πόλης και να…

Με μια ματιά 24 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Street mini tennis day το Σάββατο 24 Ιουλίου στη Νέα Μάκρη

Το πρώτο Street mini tennis day,  διοργανώνει το  Γραφείο Αθλητισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Μαραθώνος σήμερα Σάββατο 24…

Με μια ματιά 22 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΕΤΑΑ: Επιμορφωτικές συναντήσεις για τις δημόσιες συμβάσεις

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι επιμορφωτικές συναντήσεις που η Ε.Ε.Τ.Α.Α. υλοποίησε σε συνεργασία με τις Περιφερειακές…