Άρθρο Localit 01 Οκτωβρίου, 2021

Δήμος Πεντέλης: Εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό Σχέδιο για την εξασφάλιση Κοινόχρηστων και Κοινωφελών χώρων

Εγκρίθηκε το αίτημα χρηματοδότησης που είχε καταθέσει Δήμος Πεντέλης στο Πράσινο Ταμείο για να συντάξει το «Επιχειρησιακό Σχέδιο για την εξασφάλιση Κοινόχρηστων και Κοινωφελών χώρων» που προβλέπεται από το Ν. 4759/2020.

Με τη θετική αξιολόγηση της πρότασης ο Δήμος Πεντέλης σύντομα θα διαθέτει, όπως τονίζει, το σημαντικότερο μέχρι σήμερα εργαλείο που θα συμβάλλει στον προγραμματισμό της ολοκλήρωσης της εφαρμογής των σχεδίων πόλης και την απόκτηση των χαρακτηρισμένων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, το «Επιχειρησιακό Σχέδιο για την εξασφάλιση Κοινόχρηστων και Κοινωφελών χώρων» αφορά και τις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πεντέλης. Θα αποτυπώσει την υπάρχουσα κατάσταση των χαρακτηρισμένων από τα Σχέδια Πόλης κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και κοινωφελών χώρων που προορίζονται για εκπαιδευτικές, αθλητικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές χρήσεις και χρήσεις πρόνοιας. Οι θεσμοθετημένοι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι που δεν έχουν αποκτηθεί θα κατηγοριοποιηθούν βάση συγκεκριμένων κριτηρίων και θα ιεραρχηθούν ανά δημοτική ενότητα με βάση την πολεοδομική αναγκαιότητά τους για τον ευρύτερο πολεοδομικό σχεδιασμό της κάθε πόλης. Για κάθε χώρο θα συνταχθεί αναλυτική Τεχνική Έκθεση και θα δημιουργηθεί μία πλήρης βάση γεωχωρικών δεδομένων.

«Από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας εργαζόμαστε να αποκτήσουμε όλους τους θεσμοθετημένους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους για το Δήμο μας, ενώ παράλληλα με την αναθεώρηση του σχεδίου πόλης των Μελισσίων, θα τους αυξήσουμε. Η γρήγορη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο βοηθά το Δήμο μας να αποκτήσει το αυτό εργαλείο που θα βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων μας. Η πολιτική απόκτηση γης, είναι βασική μας προτεραιότητα», δήλωσε η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος Άντα Χάνου-Μπούσουλα από την πλευρά της τόνισε μεταξύ άλλων ότι:«Έχοντας ως προτεραιότητα  να διαμορφώσουμε  ένα βιώσιμο μέλλον για τις πόλεις μας με τη δημιουργία περισσότερων χώρων πρασίνου, άθλησης και αναψυχής αξιοποιήσαμε  άμεσα του πόρους του Πράσινου Ταμείου για τη Σύνταξη του Επιχειρησιακού Σχεδίου που απαιτείται για την εξασφάλιση των Κοινόχρηστων και των Κοινωφελών χώρων σύμφωνα με την απαίτηση του άρθρου 92 του ν.4279/2020.

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο που θα συνταχθεί θα είναι ένα χρήσιμο πολεοδομικό εργαλείο για την ολοκλήρωση του Πολεοδομικού Σχεδιασμού και αισιοδοξούμε ότι θα στηριχθεί από κυβερνητικές πρωτοβουλίες που θα επιδράσουν θετικά στην εξασφάλιση των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων των πόλεών μας για τους οποίους δεν έχει συντελεστεί απαλλοτρίωση».

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 23 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα αποκτά ο δήμος Λαυρεωτικής

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 255.786,72 € για την προμήθεια 30 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων από το δήμο…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Διονύσου στρέφεται στις «πράσινες» μετακινήσεις

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης θα εισέλθει ο Δήμος Διονύσου, με σκοπό να βελτιώσει τόσο το…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναπλάθεται η πλατεία Δημοκρατίας στην Ελευσίνα

Στον Δήμο Ελευσίνας ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής της Πλατείας Δημοκρατίας (Κοράλι), μετά και την υπογραφή…