Άρθρο Localit 29 Ιανουαρίου, 2014

Δήμος Πειραιά: Παρατείνεται η έκθεση για τη ναυτιλία μέχρι 6 Φεβρουαρίου 2014 που παρουσιάζει ο Δήμος

Με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, παρατείνεται έως και τις 6 Φεβρουαρίου 2014, η λειτουργία της έκθεσης για τη ναυτιλία, στο νεοκλασικό κτήριο της οδού Κανθάρου, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας σχολείων και δημοτών που παρουσίασε.

Η έκθεση περιλαμβάνει: ομοιώματα παραδοσιακών και ιστορικών πλοίων από ερασιτέχνες μοντελιστές πλούσιο υλικό από το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας, την Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, το Πλωτό Μουσείο «Θωρηκτό Αβέρωφ», τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, καθώς και το Πλωτό Μουσείο Liberty.

Σκοπός του αφιερώματος είναι να παρουσιαστεί η σύνδεση του λιμανιού και της χώρας με τη ναυτιλία και να τονιστεί η εθνική σημασία της μέσα από οπτικοακουστικό υλικό, αίθουσα πλοήγησης σε ιστοσελίδες και υλικό σχετικά με τη ναυτιλία και ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια για κάθε εκπαιδευτικό επίπεδο. Μέσα από όλα αυτά οι επισκέπτες μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα το βασικό ρόλο που διαδραματίζει η εμπορική ναυτιλία στην πόλη μας, ιδιαίτερα στη σημερινή δυσμενή οικονομική συγκυρία που διανύουμε, αλλά και την ιστορική και πολιτιστική σημασία της ναυτιλίας και της ναυτοσύνης στην ελληνική πραγματικότητα.

Τα σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια), επισκέπτονται την έκθεση κατόπιν συνεννόησης, και οργανώνονται δωρεάν ξεναγήσεις, για να μαθαίνουν οι μαθητές και οι μαθήτριες την κατασκευή καραβιών και την τέχνη των ναυτικών κόμπων. Επίσης, τους διανέμεται δωρεάν σχετικό εκπαιδευτικό υλικό για κάθε ηλικία και τάξη, φωτογραφίες με ναυτικά καπέλα, αλλά και αναμνηστική φωτογραφία της τάξης μετά το πέρας της επίσκεψης.
Ώρες λειτουργίας:
Καθημερινά: 10.00 – 14.00 και Σαββατοκύριακο:10.00 -14.00
Τηλ. Επικοινωνίας για επισκέψεις σχολείων: 213 2022361 – 213 2022348 -37 – 6932388310.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…