Άρθρο Localit 26 Οκτωβρίου, 2023

Δήμος Πειραιά: Νέα μείωση 2% σε όλες τις κατηγορίες των ανταποδοτικών τελών για το 2024

Σε νέα μείωση των δημοτικών τελών κατά 2% προβαίνει  ο δήμος Πειραιά. Η μείωση  αφορά σε όλες τις κατηγορίες των ανταποδοτικών τελών για το 2024, όπως και σε σημαντικές οικονομικές ελαφρύνσεις για τη στήριξη δημοτών, επιχειρήσεων και ευπαθών ομάδων της πόλης μας.

Επιπλέον, για πρώτη φορά ο Δήμος Πειραιά προχωρά σε απαλλαγή 50% για την πρώτη κατοικία σε μονογονεϊκές οικογένειες, με ατομικό εισόδημα 20.000 ευρώ.

Η νέα αυτή μείωση εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής. Είναι χαρακτηριστικό πως η συνολική μείωση ανέρχεται στο 27% σε όλες τις κατηγορίες των ανταποδοτικών τελών τα τελευταία 9 χρόνια.

Στο ίδιο πλαίσιο, διατηρούνται οι μειώσεις και οι απαλλαγές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Πειραιά για την πρώτη κατοικία ως εξής:

  • πλήρης απαλλαγή για τους άπορους κατοίκους.
  • πλήρης απαλλαγή σε άτομα με αναπηρία 67% και άνω με ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000€ χωρίς περιορισμό στα τ.μ. της οικίας.
  • μείωση 50% για πολύτεκνους, τρίτεκνες οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 30.000€.

Επιπλέον, διατηρείται η μείωση κατά 70% στα ανταποδοτικά τέλη για τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται από σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (πολιτιστικά, αθλητικά κ.λ.π.)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 21 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Θηβαίων φιλοξενεί το 4ο Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας

Ο Δήμος Θηβαίων σε συνεργασία με το Σωματείο «Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής» (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) και…

Ενδιαφέρουν 21 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
InterAigis 2026: Στο προσκήνιο Πολιτική Προστασία και ΟΤΑ

Από τις 23 έως τις 25 Απριλίου 2026 θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου η…

Ενδιαφέρουν 17 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αμαρουσίου: Έναρξη καλλιτεχνικών εκδηλώσεων 2026

Ο Δήμος Αμαρουσίου ανακοίνωσε την έναρξη των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων των τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και…