Άρθρο Localit 24 Φεβρουαρίου, 2023

Δήμος Πειραιά: Με νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα ενισχύονται ο τομέας Καθαριότητας και νευραλγικές υπηρεσίες

Με οκτώ νέα σύγχρονα οχήματα ενισχύθηκε ο στόλος του Δήμου Πειραιά, αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο τόσο τις υπηρεσίες αποκομιδής των απορριμμάτων, όσο και άλλους νευραλγικούς τομείς του δήμου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πειραιά  παρέλαβε  έξι ηλεκτροκίνητα οχήματα με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», μια σημαντική προμήθεια με πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη. Τρία εξ αυτών διατέθηκαν στη Δημοτική Αστυνομία, ενώ το mini van  και τα άλλα δύο οχήματα, αξιοποιούνται από Διευθύνσεις του δήμου, με στόχο τη  βελτίωση των υπηρεσιών τους. Επιπλέον, παρέλαβε δύο  καδοπλυντήρια με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Η παραλαβή των οχημάτων πραγματοποιήθηκε  παρουσία του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτη Ρέππα, στον πρόσφατα  ανακαινισμένο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Πειραιά στο Σχιστό.

Το επόμενο διάστημα ο Δήμος Πειραιά θα παραλάβει κι άλλα οχήματα, εκσυγχρονίζοντας ακόμη περισσότερο τον στόλο του.

«Από την αρχή της πρώτης μας θητείας αλλά κυρίως της δεύτερης, δεν έχουμε σταματήσει να ενισχύουμε τον στόλο της Καθαριότητας κι άλλων υπηρεσιών «καθημερινότητας» του δήμου μας, έχοντας πλέον  εκσυγχρονίσει το μεγαλύτερο μέρος του.  Ο Πειραιάς είναι μια καθαρή πόλη και η μεγάλη, θετική αυτή αλλαγή που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στο κέντρο και στις συνοικίες, η οποία αναγνωρίζεται από κατοίκους και επισκέπτες, δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα σκληρής και συστηματικής  δουλειάς. Έχω ξαναπεί πως Διοίκηση, εργαζόμενοι και  εξοπλισμός είναι οι «άξονες» για έναν καθαρό Πειραιά. Επιπλέον, δεν αφήνουμε κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα που να μην συμμετέχει ο Δήμος Πειραιά και επίσης, δεν είναι τυχαίο, ότι σε όποιο πρόγραμμα υποβάλαμε πρόταση, χρηματοδοτηθήκαμε. Αυτό το αναφέρω,  γιατί ο Δήμος Πειραιά αν και πλέον είναι «νοικοκυρεμένος» στα οικονομικά του,  δεν είναι εύρωστος. Αξιοποιούμε λοιπόν κάθε ευκαιρία και δυνατότητα για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως είναι το «Α. Τρίτσης» και το «Φιλόδημος». Χαίρομαι ιδιαίτερα που με την προμήθεια των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η πόλη μας θα αποκομίσει πολλαπλά οφέλη, υιοθετώντας φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες. Η ηλεκτροκίνηση  με την οικολογική της λειτουργία άλλωστε συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Είμαστε λοιπόν ικανοποιημένοι αλλά επειδή ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τον στόλο μας και να προσπαθούμε καθημερινά, παρέχοντας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους δημότες μας και  σε αυτή την κατεύθυνση τα νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα, αποτελούν ένα απαραίτητο και πολύτιμο εργαλείο», δήλωσε ο δήμαρχος Γ. Μώραλης.

«Τα οχήματα αυτά προέρχονται από δύο χρηματοδοτήσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων, οι οποίες εξασφαλίστηκαν από τον δήμο μας με σκληρή δουλειά. Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα είναι από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» και τα καδοπλυντήρια από το πρόγραμμα Φιλόδημος», είπε από την πλευρά το ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Π. Ρέππας.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοζάνη 2030: Η Επιτροπή Πολιτών συμμετέχει στον συν-σχεδιασμό  της κλιματικά ουδέτερης και “έξυπνης” Κοζάνης

Ο Δήμος Κοζάνης στο πλαίσιο της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Αποστολή “100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες…

Ενδιαφέρουν 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόγραμμα ΤΕΒΑ: Διανομή τροφίμων από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κοζάνης

Διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ πραγματοποιεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας…

Ενδιαφέρουν 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγ. Παρασκευή: «Ξανασκέφτομαι, Αναδημιουργώ, Αποκαθιστώ» στην κεντρική πλατεία

Με εκδήλωση ευαισθητοποίησης στην κεντρική πλατεία της πόλης, αύριο Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 18:00 ο…