Συνεχίζοντας τη δράση «Ενημέρωση-ευαισθητοποίηση εθελοντικού πνεύματος στο χώρο του σχολείου», που ξεκίνησε στις 5 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, η Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Πατρέων και το Τμήμα Εθελοντισμού και Πολιτικής Ισότητας, πραγματοποίησε ενημέρωση των μαθητών, στο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρίου.
Η ενημέρωση έγινε την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, από την Αντιδήμαρχο Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων και Ένταξης Μεταναστών Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη. Μίλησε στους μαθητές και συζήτησε μαζί τους για μελλοντικές εθελοντικές δράσεις που θα μπορούσαν μαζί να οργανώσουν, κάνοντας έτσι τα παιδιά ενεργούς πολίτες στην πόλη.
Επίσης, οι υπεύθυνοι των Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας ενημέρωσαν για αυτές, για τη λειτουργία τους και το έργο τους.
Σχετική ενημέρωση έγινε και για το Γραφείο Εθελοντισμού και Πολιτικής Ισότητας, τη σημαντική δράση του στην κοινότητα και τις δράσεις της Ομάδας «Ε», των εθελοντών δηλαδή, του Δήμου Πατρέων.
Στην ενημέρωση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου “ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ Νομού Αχαΐας”. Συγκεκριμένα, παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Παναγιώτης Μαγκαφάς Κοινωνικός Λειτουργός του Ομίλου και η Δήμητρα Χαμηλού Κοινωνική Λειτουργός, εθελόντρια του Ομίλου, οι οποίοι και μίλησαν για την δράση του.
Σήμερα η ενημέρωση συνεχίζεται, στο Γυμνάσιο Ρίου.