Άρθρο Localit 07 Απριλίου, 2023

Δήμος Παλλήνης: Πάνω από 600 τόννοι ειδών ένδυσης οδηγήθηκαν στην ανακύκλωση

Πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης Ειδών Ένδυσης στον δήμο Παλλήνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η δημοτική Αρχή, σε αυτή την επταετία έχουν συλλεχθεί πάνω από 600 τόνοι ενδυμάτων, που σημαίνει ότι πεταμένα ρούχα, που θα μπορούσαν να γεμίσουν περισσότερα από 30 φορτηγά, δεν οδηγήθηκαν στην ταφή, αλλά στην ανακύκλωση και στην επανάχρησή τους.

Ο δήμος Παλλήνης έχει εγκαταστήσει μωβ κάδους συλλογής ρούχων σε όλες τις δημοτικές ενότητες, σε πλατείες, σε παιδικές χαρές, έξω από σχολεία, σε σούπερ μάρκετ και σε άλλα κεντρικά και προσβάσιμα από όλους σημεία. Εκεί οι δημότες εναποθέτουν ρούχα, παπούτσια, μαξιλάρια, σεντόνια, αλλά και τσάντες και ζώνες και λειτουργεί αυτό ανταποδοτικά με εκπτώσεις σε τοπικά καταστήματα και επιχειρήσεις. Τα παλιά ρούχα οδηγούνται προς ανακύκλωση, ενώ γίνεται και διαλογή και όσα βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αξιοποιούνται από το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο του δήμου.

Τα αποτελέσματα αυτά οδήγησαν τον δήμο Παλλήνης στην απόφαση να επεκτείνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα και όπως ανακοίνωσε το δίκτυο των μωβ κάδων θα διπλασιαστεί.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διαχείριση απορριμμάτων 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
DEF X – Μανώλης Γραφάκος: Στην Ελλάδα πραγματοποιείται μία μεταρρύθμιση ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας

«Δεν υπάρχει κανένα νόημα να συνεχίσουμε με το υπάρχον παραγωγικό μοντέλο. Δική μας δουλειά, ως…

Διαχείριση απορριμμάτων 09 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψηφίζεται αύριο Πέμπτη η διάταξη για την ανταπόδοση του τέλους ταφής απορριμμάτων προς τους δήμους

Κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται αύριο Πέμπτη 10 Απριλίου η διάταξη για την ανταποδοτικότητα του…

Διαχείριση απορριμμάτων 07 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
9ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης Δήμου Θεσσαλονίκης

Το 9ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πύλες του την Τετάρτη 12 Μαρτίου…