Άρθρο Localit 30 Μαρτίου, 2021

Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη: Νέα πλατεία σε χώρο νταλικών στην Άνω Νεάπολη

Στον Δήμο Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη,  στην Άνω Νεάπολη μια πλατεία δημιουργήθηκε σε  έκταση, όπου για δεκαετίες υπήρξε χώρος εγκατάλειψης και στάθμευσης νταλικών.

Η νέα πλατεία,  550m2 μετά από τρείς μήνες εργασιών είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους δημότες.  Με παγκάκια, συστήματα ηλεκτροφωτισμού δενδροφυτεύσεις και χώρους σκίασης.

«Η διασφάλιση ποιότητας ζωής για όλους τους δημότες ήταν και παραμένει στόχος ύψιστης προτεραιότητάς μας. Καμία πανδημία δεν μπορεί να σταματήσει τον προγραμματισμό μιας σειράς έργων και παρεμβάσεων στον οικιστικό ιστό. Με συστηματική εργασία και σχεδιασμό στον τομέα συντήρησης και ανάπτυξης των ανοιχτών χώρων του Δήμου, καταφέραμε σε τρεις μήνες να μεταμορφώσουμε έναν εγκαταλελειμμένο χώρο δεκαετιών σε πλατεία. Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι επιτακτική ανάγκη να αναδείξουμε κάθε ανεκμετάλλευτο χώρο της πόλης και να πάρουμε πίσω το χαμένο μας οξυγόνο. Προστατεύουμε και αναβαθμίζουμε τις πλατείες και τα πάρκα  της πόλης, συνδυάζοντας παράλληλα το πράσινο και την αναψυχή», δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής Γ. Ιωακειμίδης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 23 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ίλιον: Περισσότερο ελεύθερο χώρο σε πεζούς, ποδηλάτες και οικογένειες δίνει ο Δήμος

Στην εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης διέλευσης οχημάτων σε οδούς του ευρύτερου εμπορικού κέντρου με μεγάλη…

Βιώσιμες Πόλεις 23 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της Β’ φάσης της ανάπλασης του Πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο

  Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε τη μελέτη που συνέταξαν οι υπηρεσίες του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου…

Βιώσιμες Πόλεις 23 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησε το έργο για την αναζωογόνηση του Λυκαβηττού

Μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης και υποβάθμισης, ο Λυκαβηττός ξαναγεννιέται, με προσοχή στο πολύτιμο οικοσύστημα, σεβασμό στη…